Sport
PPD ZAGREB - MOL PICK SZEGED

Rukometna Liga prvaka usred Slavonije
Objavljeno 15. rujna, 2018.
Susret PPD Zagreb - MOL Pick Szeged igra se u nedjelju u 20 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt

Rukometaši PPD-a Zagreb u nedjelju kreću u novi nastup u Ligi prvaka, no ovogodišnji start bit će drukčiji od drugih. U prvom kolu B skupine "zagrebaši" u nedjelju dočekuju mađarskog prvaka MOL Pick Szeged, ali će domaći susret odigrati u osječkom Gradskom vrtu.


Neće ovo biti prvi put da Zagreb igra susret Lige prvaka u Osijeku. Prije gotovo 20 godina (sezona 1999./2000.) zbog kazne nakona napada navijača na suce u finalu Lige prvaka "zagrebaši", koje je tada vodio Zdravko Zovko, ugostili su ukrajinsko Zaporožje. Sadašnji PPD Zagreb vodi Lino Červar. Na raspolaganju ima redizajniranu momčad koja se vraća u Slavoniju u puno boljoj formi negoli kod posljednjeg gostovanja na istoku Hrvatske kada su poraženi od NEXE-a. Neće samo igrači hrvatskog prvaka biti mamac za osječku publiku. Niz je prepoznatljivih likova u Pick Szegedu, koji je senzacionalno prošle sezone skinuo krunu s glave Veszpremu. Od naših vratara Mirka Alilovića i Marina Šege, pojačani su i za Slovenca Bombača, iz Vardara su stigli Maqueda i Canellas, a niz je i mađarskih reprezentativaca. Ipak, zanimljivo, usred Slavonije na suprotnim stranama bit će dvojica rođenih Našičana. Tin Kontrec, pivot PPD-a Zagreb, i Alen Blažević, koji je već osmu sezonu član Pick Szegeda.
- Da, dobro ste to primijetili. Obračun Našičana usred Slavonije. Ali nismo jedini. Tu je i Bićko (Bičanić) - rekao je Tin Kontrec, koji se veseli susretu u Osijeku.
- Ma meni je to posebno drago. Znamo da je Osijek sportski grad koji će sada imati prigode vidjeti i Ligu prvaka. Neka to bude i promocija rukometa - rekao je Kontrec, koji se prisjetio posljednjeg gostovanja u Slavoniji u rodnim Našicama.
- To je susret koji nam je stigao u najgorem trenutku. Imamo novu momčad, dosta mladih igrača, još se nismo posložili, pa nas je NEXE zasluženo pobijedio. Mislim kako smo se u međuvremenu dignuli, posebno u obrani, što će biti jako važno na startu Lige prvaka.
Iz Zagreba guraju status favorita Pick Szegedu u ruke.
- S rosterom i budžetom koji imaju oni su sigurno favoriti. Dobro ih poznamo, u posljednje vrijeme smo često igrali s njima, tako da neće biti iznenađenja. Međutim, i oni su od krvi i mesa. Nemamo što izgubiti, a motiv je sigurno predstaviti se što bolje osječkoj publici - rekao je Kontrec.
Dolasku u Osijek veseli se i Alen Blažević, koji je u Pick Szegedu zadužen za obranu.
- Svi su u momčadi sretni ne samo ja jer nećemo morati putovati šest sati, nego upola manje. Doći će podosta i moje rodbine i prijatelja.
Ne krije kako u Szegedu imaju velike ambicije.
- Imamo zadaću obraniti naslov prvaka koji smo prošle godine iznenađujuće dobili. Cilj je kluba sigurno plasman na Final four Lige prvaka. Sada smo se pojačali, hoćemo li to uspjeti ove sezone, vidjet ćemo.
Kao i Marin Šego, vratar mađarskog prvaka, i našički "Ćiro" nije tako davno igrao u Gradskom vrtu. Bilo je to u lipnju, kada je kao član reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za SP igrao protiv Crne Gore. Otkrili smo mu "ekskluzivno" da će Hrvatska vjerojatno ugostiti i Švicarsku u Osijeku krajem listopada.
- Odlična vijest. Toliko mi je bilo lijepo posljednji put u Osijeku da bih volio da me Červar opet pozove. Zato se u nedjelju moram posebno dokazati pred Červarom. Bit će sigurno vatreno s obje strane - najavio je Blažević.
Susret PPD Zagreb - MOL Pick Szeged igra se u nedjelju u 20 sati u dvorani Gradski vrt.
Krešimir Lacković
ULAZNICE NA BLAGAJNAMA ISPRED GRADSKOG VRTA
Ulaznice se još uvijek mogu kupiti u sustavu na stranici ulaznice.hr, a danas i sutra bit će otvorene i blagajne ispred dvorane Gradski vrt. Tako će blagajne danas biti otvorene od 13 do 18 sati, a u nedjelju od 16 sati do početka utakmice.
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike