Novosti
NEPOVRATNE POTPORE

Poduzetnicima 24,3 milijuna kuna
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Desetak hrvatskih poduzetnika će na temelju u ponedjeljak sklopljenih ugovora o nepovratnim EU sredstvima dobiti nepovratne potpore od 24,3 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost 12 potpisanih ugovora 44,7 milijuna kuna. Ugovore je dodijelio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a nepovratna EU sredstva odobrena su preko tri natječaja - "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI)", "Internacionalizacija poslovanja MSP-ova" i "Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu". Dodijeljena sredstva namijenjena su jačanju međunarodne konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz predstavljanje proizvoda i usluga na međunarodnom tržištu, komercijalizacije inovacija u poduzetništvu te poticanja razvoja novih tehnologija i poslovnih kapaciteta povećanjem privatnih ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta do sada je objavilo ukupno 27 poziva na dostavu projektnih prijedloga u vrijednosti od 5,4 milijarde kuna, od čega je kroz 19 poziva iznos od 4,5 milijardi kuna izravno stavljen na raspolaganje poduzetnicima, dok su ostali pozivi usmjereni unaprjeđivanju poduzetničke infrastrukture, kazao je Horvat. Dodao je kako je Ministarstvo do sada odobrilo financiranje za 2071 projekt kojima je dodijeljeno 3,4 milijarde nepovratnih sredstava čime se planira otvoriti više od 8700 radnih mjesta. H
POTPORA JAČANJU KONKURENTNOSTI
Predsjednik Uprave Hamag-Bicroa Vjeran Vrbanec istaknuo je kako podupiru jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva te kako je samo u protekle dvije godine zabilježeno 1900 sklopljenih ugovora ukupnog iznosa nepovratnih sredstava od 2,4 milijarde kuna. Ukupna vrijednosti tih projekata je 6,3 milijarde kuna, kazao je Vjeran Vrbanec te dodao kako će Hamag-Bicro i dalje pratiti rad malih i srednjih poduzetnika.
Možda ste propustili...

DIREKTIVA EUROPSKOG PARLAMENTA

Građani će sami moći proizvoditi struju

EUROPSKA PUČKA STRANKA IZABRALA SVOG “SPITZENKANDIDATA”

Manfred Weber: Tražim mandat za promjenu Europe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZI AUSTRIJSKI IMMOFINANZ

STC Osijek i STC Valpovo dobili novog vlasnika

2

SANDRA RAPČAK O UBOJSTVU SVOGA OCA

Plakao je, svjestan da više neće vidjeti svoju djevojčicu

3

PREDSTAVLJEN PRIJEDLOG OVRŠNOG ZAKONA

Ovrhe se vraćaju u nadležnost sudova