Osijek
STANJE PROMETA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

U prometnim nesrećama u kolovozu stradalo 96 osoba, jedna poginula
Objavljeno 11. rujna, 2018.
Tijekom kolovoza 96 osoba stradalo je u prometu u Osječko-baranjskoj županiji. U tim je nesrećama jedna osoba poginula, 23 su ozlijeđene teško i 72 lakše.
Od 176 prometnih nesreća jedna je bila s poginulim osobama, 69 s ozlijeđenima i 106 s materijalnom štetom. U istom mjesecu prošle godine dogodilo se više prometnih nesreća, a u njima su dvije osobe poginule, 71 je ozlijeđena teško i 112 lakše.
Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine (32), 31 zbog oduzimanja prednosti prolaska, 21 zbog nepropisnog kretanja cestom, 19 zbog nepropisnog uključivanja u promet, 17 zbog nepropisne vožnje unatrag, 14 zbog nepropisnog skretanja i drugo.
U 32 prometne nesreće u kojima je uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina ukupno je stradalo 28 osoba od kojih je jedna osoba poginula, a još pet ih je ozlijeđeno teško i 22 lakše. U 20 prometnih nesreća počinitelji su imali alkohola u krvi. U tim nesrećama četiri su osobe ozlijeđene teško i osam lakše. Pješaci su u županiji sudjelovali u pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri pješaka zadobila teške ozljede, a dva su ozlijeđena lakše. Na pješakom prijelazu dogodile su se dvije prometne nesreće. Pješaci su sami izazvali dvije prometne nesreće.
- Prema danima u tjednu, najviše prometnih nesreća evidentirano je srijedom - 30, slijedi petak s 29, subota 26, utorak i četvrtak 25, ponedjeljak 22 i najmanje nedjelja - 19. Prema dobu dana, najviše prometnih nesreća evidentirano je u vremenu od 8 do 12 sati - 63, slijedi od 16 do 20 sati - 44, od 12 do 16 sati 32, od 20 do 24 sata 20, od 4 do 8 sati 10 i najmanje od 0 do 4 sata - 7.
- Mladi vozači sudjelovali su u 33 prometne nesreće, od čega u 11 s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama ukupno je stradalo 15 osoba, od kojih su tri osobe zadobile teške ozljede i 12 osoba je ozlijeđeno lakše. Mladi vozači izazvali su 19 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške i tri lakše ozljede. U dvije prometne nesreće mladi vozači imali su alkohola u krvi - doznajemo iz PU osječko-baranjske.
Vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u dvanaest prometnih nesreća, od čega u devet s ozlijeđenima i tri nesreće s materijalnom štetom. Pri tome je devet osoba ozlijeđeno, pet teško i četiri lakše. Mopedisti i motociklisti sami su izazvali četiri nesreće ili 2,27 posto od ukupnog broja prometnih nesreća. Svi sudionici imali su zaštitnu kacigu na glavi i ni jedan sudionik nije imao alkohola u krvi. Ukupno je evidentiran 31 prekršaj vozača mopeda i motocikla.
Biciklisti su sudjelovali u 16 prometnih nesreća, od čega u 15 s ozlijeđenima i jednoj s materijalnom štetom. Stradalo je 15 biciklista, od kojih 10 teško i pet lakše. Biciklisti su sami izazvali devet prometnih nesreća, a u dvije nesreće imali su alkohola u krvi ili 9,52 posto od ukupnog broja prometnih nesreća izazvanih alkoholom. Ukupno je evidentirano 111 prekršaja biciklista.
U tri prometne nesreće u noćnim uvjetima sudjelovali su vozači bicikla koji nisu bili označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. U navedenim prometnim nesrećama dva su biciklista ozlijeđena teško i jedan lakše. Jednu od tih noćnih nesreća biciklist je i izazvao.
Sandra Lacić
30

prometnih nesreća evidentirano je srijedom, a najmanje ih je bilo nedjeljom, 19
Možda ste propustili...

ISPUNILI OBEĆANJE NA VESELJE MALIŠANA I RODITELJA

U općini Vladislavci počeli su, u blizini škole, graditi dječji vrtić

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA, 1973./74.

Obilježavanje 50. godišnjice mature