Osijek
NA EKONOMSKOM FAKULTETU U SUBOTU

Mensa poziva na testiranje u Osijeku, minimalna dob za pristupanje je 14 godina
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Hrvatska Mensa održava testiranje inteligencije diljem naše zemlje, a u subotu će ono biti u Osijeku. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, moći će se učlaniti u Mensu, udrugu koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova.

Testiranje inteligencije koje se održava 11. svibnja na Ekonomskom fakultetu Osijek (EFOS) prvo je ovogodišnje testiranje u Osijeku, kojim Hrvatska Mensa već osmu godinu u nizu održava testiranje u gradu na Dravi. Iz Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje. “Testiranjima koja su održana posljednjih osam godina u Osijeku, a i u ostalim slavonskim gradovima, vjerujemo da potvrđujemo našu predanost u kontinuiranom održavanju testiranja s ciljem nastavka povećanja broja mensaša u okviru podružnice Slavonija sa sjedištem u Osijeku”, ističu iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense.

Prijava na testiranje moguća je preko webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i posebno naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili skrbnika. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, stoga za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja ni znanje jezika.

Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a suradnje su ugovorene i s C.I.A.K. Auto, HGSPOT, portal Telegram, Sova - škola za strane jezike, razni escape roomovi, igraonice.hr, moj-toner.com, i ostalima koje je moguće pronaći na mensa.hr/prijatelji. Sve ostale informacije o Udruzi mogu se pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr.

Vesna Latinović
Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike ni znanje jezika

Možda ste propustili...