Kultura
LADARICE I GLAZBENICI ANSAMBLA LADO

Vrhunski vokali i elektronika
Objavljeno 9. rujna, 2018.
Nakon koncerta u lipnju kojim je predstavljen drugi album Lada Electra pod nazivom 2.0 Memorabilium, 21. rujna slijedi nastup u Shock Show Industry D‘Katran. Solist Ansambla LADO Boris Harfman i Hrvoje Crnić Boxer za DJ pultom pratit će live izvedbu Ladarica i glazbenika Ansambla LADO.
Koncert će ponuditi velik broj vokalnih elemenata koje će pratiti elektronička podloga pjesama odabranih za drugi album. Neke od odabranih pjesama su s postojećeg Ladova repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, a drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači prije nisu susretali.
- Sva snaga glazbenog izraza HR Electra kao da je još više došla do izražaja spajanjem savršene vokalne izvedbe pjevačica i pjevača Ansambla LADO sa suvremenim klupskim elektroničkim izričajem. Ponovo su uspjeli spojiti tu iznimno bogatu autohtonu glazbenu baštinu i narodnu umjetnost ovih krajeva s elektronikom uz groove kakvog se ne bi postidjeli ni najslavniji skladatelji elektroničke glazbe, ali ni DJ-i na festivalima elektroničke glazbe na bilo kojem kraju svijetu - napisao je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.
Uvertira u koncert treći je spot za pjesmu Kolo, jednu od 26 s dvostrukog nosača zvuka, u kojem se isprepleću kadrovi s nastupa u lipnju. N.Vek.
Možda ste propustili...

10. NOĆ KAZALIŠTA U DJEČJEM KAZALIŠTU

Svečana obnova predstave "Tobija" 15 godina nakon premijere

CIKLUS “LJUDI KOJI SU ZADUŽILI SLATINU”

Pjesnik, novinar, publicist profesor Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZANIMLJIVA INSTALACIJA MLADE OSJEČANKE ENE JANKOVIĆ

Priče skrivene u nekim cipelama, duboko su mi se urezale u pamćenje

2

KONCERT U ZAGREBU

50 godina Davora Bobića

3

BARUTANA018 U MLU-U OD 19. DO 23. 11.

Poticaj nerazvijenoj nezavisnoj sceni