Sport
RUKOMETAŠI OSIJEKA ODRAĐUJU PRIPREME

Ne pričamo više samo o odlascima igrača
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
Osječka momčad pojačana je četvoricom iz premijerligaša Spačve-Vinkovci, koja su se vratila u matični klub

Tijekom ljetnog razdoblja posljednjih godina, kada smo pričali o muškom osječkom rukometnom klubu, uglavnom smo zaključivali kako se dogodio novi odlazak igrača. Ovoga ljeta stvari su se ipak promijenile. Vjerujemo, nabolje.


Momčad je u pripreme 6. kolovoza ponovno poveo Vedran Ćurak. Na raspolaganju ima čak 28 igrača, priključena mu je kompletna prošlogodišnja kadetska momčad. No, da ne bismo kvarili tradiciju, ponovno ćemo priču početi odlascima nekih igrača.
- Još na polusezoni otišao nam je Šaravanja te vratar iz Našica Edi Vešligaj, koji je bio u Austriji. Ovog ljeta napustili su nas Grizelj i naš juniorski reprezentativac Ivan Repušić. Pristupili su Bjelovaru. Radi se o dva naša najbolja strijelca u protekloj sezoni - pričao je Ćurak.
Brzo smo okrenuli na vedrije teme. A njih sigurno ima.
- Došli su nam, odnosno vratili su se u klub, četiri igrača koja su prošle sezone igrali u premijerligašu Spačvi-Vinkovci. Riječ je o Ivanu Juriću, Vlatku Ranogajcu, Tomislavu Babiću i Domagoju Nediću. Iz Borova nam se vratio Luka Stojnović, a iz Valpova je došao David Čičak. Riječ je o igraču koji pokriva poziciju desnog vanjskog, gdje smo malo tanji. Na toj poziciji je i Pleše, koji je stigao u Osijek na fakultet. Naša je želja bila povratak Manci-Mičevića, ukoliko na njega u NEXE-u ne računaju, ali zasad to nije bilo ostvarivo.
Neće Osječani na tome stati.
- U pregovorima smo da nam se nakon polusezone izbivanja vrati Vešligaj. On je bio na probi u Njemačkoj, čini se da bi nam se mogao priključiti.
I Ćurak dijeli osjećaj da pušu negi blagi ali pozitivni vjetrovi u muškom rukometu.
- Ide sigurno prema bolje. Osigurali smo igračima uz pomoć Grada Osijeka određenu stipendiju ili hranarinu. Ovo je sigurno nešto na čemu možemo graditi budućnost. Da ne bude više onih masovnih odlazaka igrača.
Ipak, trener Osječana ne najavljuje otvoreni napad na Premijer ligu.
- Mi smo sigurno kvalitetnija momčad nego što je to bila ona prošlogodišnja. Sigurno su i ambicije veće nego prošle sezone. Borba za sam vrh tablice, siguran sam, pred nama je, a ono u što sam uvjeren jest da ćemo biti bolje plasirani negoli prošle sezone.
Ipak, pred Ćurkom i momčadi još je dosta posla.
- Dogovorili smo pripremne utakmice i na turniru. Nakon trokut-turnira u Ivanić-Gradu čeka nas susret kod kuće s tuzlanskom Slobodom, a potom turniri u Đakovu i Požegi. Sve utakmice igrat ćemo za vikend. Tijekom tjedna Želim se bazirati isključivo na trening. Dosta je novih igrača u momčadi, zato inzistiram na tolikom broju treninga, kako bismo sve linije uigrali do početka prvenstva - rekao je Ćurak.
Inače, Osječani imaju start 15. rujna, kada u Zrinjevcu gostuje momčad Vidoveca.
Krešimir Lacković
FORMIRANJE DRUGE MOMČADI
Ono što je pozitivna i korisna novina u odnosu prema prošloj sezoni jste što će Rukometni klub Osijek formirati svoju drugu momčad.

- Imamo trenutno dosta igrača na raspolaganju. Na žalost, hrvatski rukomet nema juniorsku kategoriju pa kadeti odmah prelaze među seniore. Njima je za razvoj najpotrebnije u ovom trenutku igrati što više natjecateljskih utakmica. Formiranjem druge momčadi svi će nam igrači ostati na okupu, neće biti rasipanja kadra, odlazaka igrača po manjim slavonskim sredinama, nego će nam svi biti bliži oku - rekao je Ćurak.
Vedran Ćurak

trener rukometaša Osijeka

Imamo sigurno u ovom trenutku kvalitetniju momčad nego što je to bila ona prošlogodišnja. Sigurno su i ambicije veće nego prošle sezone.
Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike