Regija
VALPOVO I VALPOVŠTINA U STRAHU

Mlada Valpovčanka otjerala silovatelja grebanjem i ugrizima
Objavljeno 14. kolovoza, 2018.
VALPOVO - Tijekom nedjeljnog predvečerja društvenim se mrežama počela velikom brzinom širiti vijest o potencijalnom silovatelju koji navodno hara ulicama Valpova i okolice, a među građanima je zavladao strah i nemir i učinio da građani od jučer s velikom podozrivošću prate svakog sumnjivca.
Kako je na svojoj Facebook stranici objavila mlada Valpovčanka Lucija Vanek, navodno je nju u petak, 10. kolovoza, kada se vraćala kući Ulicom Antuna Branka Šimića u Valpovu, prvo pratila, a onda i napala muška osoba koja ju je pokušala silovati u istoj ulici nakon prelaska pruge. Ista tvrdi da je potencijalni silovatelj u borbi s njom zadobio ogrebotine po vratu i licu, ugrize po rukama i vjerojatno i pokoju masnicu što od nje, što od žbunja u koje ju je pokušao uvući. Lucija Vanek dala je i detaljni opis osobe koja ju je napala: muškarac, visok oko 170 centimetara, u dobi od 30 do 35 godina, mršav, žilav, tamne kratke kose i poduže brade. Istom je prilikom pozvala javnost da ako primijete takvu osobu s ogrebotinama ili ožiljcima, neka istu što prije prijave, ali se ujedno i pripaze od njegovih mogućih novih napada.
U komentarima je naknadno dodala da joj je osobno bilo teško to podijeliti s javnošću, ali je to ipak napravila ponukana saznanjem da putem kojim je ona te večeri prošla, prolazi još mnogo djevojaka, djece i žena koje bi mogle postati njegove nove potencijalne žrtve te je s ciljem upozorenja stavila istu objavu na društvene mreže koja je podijeljena gotovo 500 puta.
Na njezinu objavu vrlo brzo su reagirali i drugi Valpovčani koji stanuju u neposrednoj blizini tvrtke "Valpovo" d.o.o. i Valpovčanima poznatije sale "Vujević", rekavši da se u ovom dijelu Valpova tako nešto nikada nije dogodilo, ali da su spremni reagirati na «svoj» način ako takvu osobu primijete u svojoj blizini. Bilo je i onih koji su komentirali da ovo nije prvi takav slučaj u Valpovu.
Iz Policijske uprave osječko-baranjske jučer smo od glasnogovornice Vesne Žnidarić Bolarić dobili samo kratku informaciju kako je policija u petak (10. kolovoza) zaprimila dojavu o pokušaju silovanja u Valpovu te kako je kriminalističko istraživanje u tijeku za počiniteljem čiji bi identitet Valpovčani jako rado doznali.L.ANIČIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIZ DEMOGRAFSKIH MJERA OPĆINE NA GRANICI

Za opstanak Tovarnika i Ilače razmišljaju o novim poticajima

2

VINKOVCI PROSLAVILI DAN GRADA

Gradilišta vrijedna 1,1 milijardu kuna

3

“NE” IZVJEŠĆU DVORCA

Zamjerili gubitak, bespravnu gradnju na vikendici, kaznu