Sport
NA OTOKU ZAVRŠEN PRIJELAZNI ROK

S Kovačićem na Stamford Bridge stigao najskuplji vratar na svijetu
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Englezi su ove godine odlučili ranije zaključiti prijelazni rok, neposredno prije prve službene utakmice. Posljednja 24 sata prijelaznog roka obilježili su transferi dvaju vratara i zamjene na relaciji Stamford Bridge - Santiago Bernabeu, u što je bio uključen i jedan hrvatski igrač.
Real Madrid je, naime, posudio hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića u Chelsea na godinu dana. Kovačić je zatražio od Real Madrida da ga pusti iz kluba kako bi negdje drugdje igrao u kontinuitetu u prvoj postavi. On s Real Madridom ima ugovor na još tri sezone te će se vratiti idućeg ljeta. Kovačiću će Chelsea biti četvrti klub u karijeri nakon zagrebačkog Dinama, Intera i Reala. Istovremeno je iz Chelseaja u Real stigao belgijski vratar Thibauta Courtoisa. Potpisao je ugovor na šest godina i već je predstavljen u "kraljevskom klubu". Dugo se spominjalo kako bi prema Madridu iz smjera Londona trebao krenuti još jedan Belgijac, Eden Hazard. Štoviše, njegov reprezentativni kolega uputio mu je jasnu poruku:
- Eden je vrhunski igrač i uvijek bih volio igrati s njim. Vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti, ako on može doći, to bi bilo fantastično - rekao je Courtois, koji će na vratima Reala vjerojatno istisnuti Keylora Navasa.
A u Chelseaju nisu dugo tražili zamjenu. Iz Athletic Bilbaa stigao je Kepa Arrizabalaga, koji je postao najskuplji vratar na svijetu. "Plave bluze" su ga platile čak 80 milijuna eura, pa nije dugo vrijedio rekord Brazilca Alissona Beckera, koji je prije tri tjedna iz Rome prešao u Liverpool za 75 milijuna eura. Zanimljivo, prvi put još od dolaska Fernanda Torresa, 2011., na Stamford Bridgeu su organizirali press konferenciju zbog nekog pojačanja. Mateo Kovačić tako nije imao tu čast. Zato je službeno u Leicesteru predstavljen Filip Benković, koji je iz Dinama na Otok stigao za 13 milijuna eura uz mogućnost bonusa. Mladi je hrvatski stoper potpisao petogodišnji ugovor. Što se tiče ostalih hrvatskih igrača, ako ne računamo dolazak Borne Barišića, a nešto prije i Nikole Katića u Škotsku te već spomenute Kovačića i Benkovića, više nitko nije stigao na Otok. Spominjala se mogućnost dolaska Ante Rebića i Ivana Perišića u Manchester United, ali zasad obojica ostaju u svojim klubovima. Kao i Domagoj Vida, za kojeg je navodno dan uoči završetka engleskog prijelaznog roka ponudu Bešiktašu spremao Arsenal. Prije toga Vidu se spominjalo u kontekstu mogućeg dolaska u Liverpool i(li) West Ham, čak i u Leicester, gdje je završio Benković. No Arsenal nije službeno poslao ponudu. Ili ju je poslao, ali faks nije na vrijeme stigao, što je također bila jedna od izlika kod transfera neposredno pred "deadline".
Krešimir Lacković
KALINIĆ STIGAO U ATLETICO
Nije se dogodio transfer na Otok, ali za Nikolu Kalinića odlazak iz Milana u madridski Atletico sigurno je iskorak u karijeri. Hrvatski napadač potpisao je u četvrtak trogodišnji ugovor s aktualnim pobjednikom Europske lige.

- Naš klub je postigao sporazum s Milanom oko prelaska Nike Kalinića. On je potentni napadač s jako dobrom igrom u zraku te sa skupljenim velikim iskustvom u europskom nogometu - naveo je Atletico u priopćenju.

Vrijednost transfera nije objavljena.

Kalinić bi trebao biti zamjena napadačima Antoineu Griezmannu i Diegu Costi u formaciji 4-4-2. Prošle sezone je 41. put nastupio za Milan zabivši šest golova, a još je šest puta dodao za pogodak. Milan je sezonu završio na šestom mjestu u talijanskom prvenstvu. Kalinić će biti četvrti Hrvat u povijesti Atletica. Prije njega su ondje bili trener Tomislav Ivić, napadač Mario Mandžukić te desni bek Šime Vrsaljko, koji je prošlog mjeseca otišao u milanski Inter nakon dvije sezone provedene u Atleticu. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike