Novosti
PREDSJEDNIK HSS-A KREŠO BELJAK:

Ako Pupovcu nije dobro u vladajućoj koaliciji, neka ode u opoziciju
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je predsjedniku SDSS-a i saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu da se ne može izvlačiti ni na kakve događaje oko proslave "Oluje" jer je on član vladajuće koalicije i partner HDZ-a, ali ako mu tamo nije dobro, ima opciju da ode u opoziciju.
"Zahvaljujući njemu je (Andrej) Plenković premijer i (Gordan) Jandokorvić predsjednik Sabora. Ako Pupovcu nije dobro, neka ode u opoziciju", rekao je Beljak novinarima nakon što je u povodu 90. obljetnice smrti osnivača HSS-a Stjepana Radića izaslanstvo HSS-a položilo vijenac i zapalilo svijeće na njegovu grobu na Mirogoju.
Beljak je rekao da je Pupovčeva domovina Hrvatska i da on zastupa interese hrvatskih Srba. "Trebao bi biti uz svoje koalicijske partnere na svim mjestima gdje su i oni. Inače ima opciju i da ne bude koalicijski partner", rekao je. Ponovio je da se, dok je u vladajućoj koaliciji, ne može izvlačiti ni na kakve događaje oko proslave "Oluje". "Ova vlada ima politički legitimitet zahvaljujući Pupovcu. Onda ide (srbijanskom predsjedniku Aleksandru) Vučiću plakati. To se tako ne radi", rekao je Beljak. Što se tiče Vučićevih izjava, rekao je da to ne čudi od čovjeka koji je sudjelovao u agresiji na Hrvatsku.
"Zašto se tome netko čudi? Ono što čudi je odnos između naših i njihovih domoljuba koji jedni drugima nabacuju loptu pa onda očito koristi imaju jedni i drugi", dodao je. Ocijenio je da to nije put kojim bi trebale ići ni Hrvatska ni Srbija. "Moje je mišljenje da bi trebao prije svega svatko čistiti u svom dvorištu i ne gledati u tuđe te da je to put pomirenja i katarze kada jedni drugima budemo priznali svoje slabosti", rekao je. Pri tome je dodao da tu trebamo biti objektivni i bez odstupanja.
"Srbi i dalje misle da su jedino oni ispravni i da nema nikakvih upitnika u njihovoj prošlosti. Za sebe isto mislimo i mi. I dok se i dalje bude tako mislilo, i dalje ćemo imati ovakvu retoriku kakvu nažalost imamo", rekao je predsjednik HSS-a.
Milorad Pupovac oglasio se priopćenjem u utorak kada je napisao da razumije svoje sugrađane Hrvate koji su u usporedbama današnje Hrvatske s Hitlerovom Njemačkom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića prepoznali teške riječi. H
Pupovac bi trebao biti uz svoje koalicijske partnere na svim mjestima gdje su i oni, tvrdi predsjednik HSS-a
Možda ste propustili...