Novosti
TRAŽE SAZIVANJE STRANAČKE KONVENCIJE

Osječki SDP: Ovo vodstvo
više nije u stanju
adekvatno voditi stranku
Objavljeno 25. srpnja, 2018.
Svi sudionici moraju biti odgovorni prema SDP-u, budućnosti SDP-a, prema članstvu i posebice prema biračima, navodi se u zaključcima
Gradski odbor i Predsjedništvo osječkog SDP-a na svojoj sjednici održanoj u utorak navečer zaključili su kako je situacija u SDP-u, posebice u vodstvu stranke, postala izrazito zabrinjavajuća te traži hitno sazivanje stranačke konvencije. Vodstvo osječkog SDP-a smatra da se o krizi koja potresa stranku mora "otvoreno raspravljati u stranci tako da se pronalaze rješenja za probleme bez međusobnih optuživanja i da se izbjegavaju odluke kojima se kriza produbljuje".
"Svi sudionici moraju biti odgovorni prema SDP-u, budućnosti SDP-a, prema članstvu i posebice prema biračima", navodi se u zaključcima sa sjednice čelništva osječke organizacije koje je potpisao Boris Piližota, njezin predsjednik. Osječani podsjećaju i kako je SDP oslabljen odlascima i isključenjima članova te se iz tog razloga izrazito protive svakom obliku sankcioniranja članova "koje samo može za rezultat imati daljnje slabljenje i rastakanje stranke".
"S obzirom na to da vodstvo više nije u stanju adekvatno voditi stranku, niti razriješiti ovu krizu, smatramo da je došlo vrijeme da vodstvo SDP-a Hrvatske sazove najviše tijelo SDP-a i prepusti konvenciji odlučivanje o budućnosti stranke", ističe se u zaključcima sa sjednice Gradske organizacije SDP-a Osijek koja od predsjednika Davora Bernardića i Predsjedništva traži "od Glavnog odbora da zatraže pokretanje Statutom propisanog postupka i donesu sve potrebne odluke za sazivanje i održavanje konvencije kao najvišeg tijela SDP-a", na kojoj bi se raspravilo probleme i našlo rješenja te, ako utvrdi da je potrebno, i donese odluke za održavanje izbora za središnja tijela SDP-a. S obzirom na to da Statut SDP-a gradskim organizacijama ne daje pravo neposrednog podnošenja zahtjeva Glavnom odboru za sazivanje konvencije, traže od SDP-a Osječko-baranjske županije da Županijski odbor raspravi ovaj zahtjev i donese potrebne odluke sa zahtjevom za sazivanje konvencije te o tome obavijesti Glavni odbor.
Predsjednik županijskog SDP-a Domagoj Hajduković, kojega smo upitali kako će odgovoriti na ovaj zahtjev osječke organizacije, kazao nam je kako u pravilu javno ne komentira unutarstranačke teme, ipak kazavši kako će Županijski odbor raspravljati o ovoj temi. "Na svim stranačkim tijelima sigurno će se raspravljati o temama za koje članovi drže da postoji potreba za raspravom", izjavio je Hajduković. D.Pav./I.M.
Domagoj Hajduković: Županijski odbor raspravljat će o ovoj temi