Sport
RUKOMETNO EP ZA JUNIORE

U Sloveniji Osječanin
Repušić i Ereš iz Spačve
Objavljeno 18. srpnja, 2018.

Hrvatska muška juniorska reprezentacija otputovala je u Sloveniju na Europsko prvenstvo koje danas počinje u Sloveniji. Iza Hrvatske je više od mjesec dana priprema u prekinutom nizu i u sklopu tih priprema hrvatski su juniori odigrali šest prijateljskih utakmica i igrali na "Four nations" turniru u mađarskom Dabasu. Prijateljske susrete igrali su protiv Saudijske Arabije (33:25, 33:17), Mađarske (36:29, 32:29) i Slovenije (22:30 i 30:19). Na turniru u Dabasu Hrvatska je pobijedila Austriju (31:18) Mađarsku (34:25) i Slovačku (29:22). Izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske Vladimir Vujović u Sloveniju je poveo 16 igrača. Radi se o reprezentaciji čiji je predvodnik Halil Jaganjac, koji je već stekao status i seniorskog reprezentativca. Prošle godine su na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Gruziji ostvarili plasman u polufinale. Na Vujovićevom popisu našao se i Josip Repušić, desno krilo RK Osijek te Ivan Ereš iz Spačve Vinkovci.


- Pripreme su odrađene onako kako smo zacrtali. Kao i svaki trener smatram i mislim da nam nedostaje još nekoliko dana da proigramo po linijama, međutim, mislim da ćemo tijekom prvenstva, s obzirom na protivnike, dizati svoju formu - rekao je Vujović u čijem je stožeru i osječki trener Hrvoje Privšek.
Hrvatska na Europskom prvenstvu nalazi se u skupini C sa Španjolskom, Rusijom i Poljskom.
- Skupina nije nimalo lagana budući da su tu aktualni svjetski viceprvaci Španjolci, ali i Poljska koja je Hrvatskoj u prethodnim međusobnim ogledima stvarala probleme. Naš je konačni cilj da dođemo u završnicu Europskog prvenstva. Mislim da bi za početak trebali proći skupinu, a u daljnjem toku natjecanja križamo se s Danskom i Francuskom, što je već jedna viša razina rukometa i kvalitetniji protivnici - rekao je izbornik Vujović.


Prvu utakmicu naši mladići igraju danas u 13 sati protiv Rusije. Slijedi susret s Poljskom 20. srpnja, a 22. srpnja sa Španjolcima. Svi susreti počinju u 13 sati. K.Lacković

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike