Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Hrvatska krenula pobjedom
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Hrvatski vaterpolisti pobjedom su otvorili nastup na Europskom prvenstvu u Barceloni. "Barakude" su u 1. kolu skupine C svladale Nizozemsku s uvjerljivih 15:8 (4:2, 3:1, 4:1, 4:4).
Izabranici Ivice Tucaka odlično su otvorili utakmicu i nakon samo četiri i pol minute igre imali su vodstvo od 4:0. Do kraja prve četvrtine naši su se malo opustili, pa je Nizozemska zabila dva pogotka. No, hrvatska prednost je stalno rasla, pa je sredinom treće četvrtine bilo visokih 10:3. U posljednjih osam minuta pao je intenzitet igre u obrani, Nizozemci su to iskoristili i zabili su čak četiri pogotka, isti broj kao i u prve 24 minute. U hrvatskim redovima najefikasniji je bio Ante Vukičević s četiri pogotka, Josip Vrlić i Maro Joković dodali su po tri, Loren Fatović dva, a Luka Lončar, Anđelo Šetka i Javier Garcia zabili su po jedan pogodak.
- Prva utakmica i početak turnira uvijek su teški, ali zadovoljan sam kako smo odigrali i nisam ni zbog čega zabrinut. Utakmica protiv Nizozemske je gotova i moramo ići dalje, korak po korak - komentirao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.
Zadovoljan je bio i Xavi Garcia koji je ponovio riječi izbornika, ali nije mogao ne spomenuti sjajnog Sukna koji se oporavlja od operacije.
- Ovo je jako dobar početak turnira, jer u teškoj utakmici protiv nezgodne momčadi ostvarili smo pobjedu. Fizički smo jako dobro pripremljeni, ali definitivno smo pod utjecajem izostanka Sandra Sukna.
U 2. kolu C skupine Hrvatska u srijedu od 11 sati igra protiv Turske. I. Li.
Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike