Sport
NAJVEĆI USPJEH BELGIJE

Hazard: Zlatna lopta? To bi bilo hvalisanje
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
Belgija je osvajanjem trećeg mjesta u Rusiji ostvarila svoj najveći uspjeh na velikoj sceni. Nakon pobjede nad Englezima pred novinare je izišao kapetan i najbolji igrač "Crvenih vragova" Eden Hazard, koji je istaknuo zadovoljstvo "utješnom" nagradom, iako su Belgijci priželjkivali i više.
- Osjećaj je izvanredan. Svi smo uspjeli ostvariti nešto veliko posljednjih mjesec dana. Igranje za treće mjesto nije kao finale, ali možemo biti zadovoljni onim što smo napravili na terenu i izvan njega. Pružili smo sreću belgijskom narodu, a sada ćemo imati priliku i proslaviti s našim navijačima na dočeku u Bruxellesu. Ovo je bilo gotovo savršeno SP za nas. Imamo sjajnu momčad, pred kojom je lijepa budućnost, već na Euru za dvije godine ili na sljedećem SP-u za četiri. Zlatna lopta? Bilo bi malo hvalisavo pričati o tome jesam li je zaslužio. I drugi su igrači odigrali sjajno SP i igrat će u finalu. Nije to toliko važno. Ako dobijem, bit će zbog rada cijele momčadi jer nogomet je momčadski sport.
Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate čestitao je Belgiji na trećem mjestu, ali i svojim igračima na svemu prikazanom u Rusiji.
- Nevjerojatno sam ponosan na ono što su igrači pokazali. Bila je teška utakmica, igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi, s izvanserijskim igračima. Imali smo samo dva dana za pripremu i znali smo da moramo osvježiti momčad ako želimo imati priliku. U drugom smo poluvremenu bili odlični, igrali dobar nogomet, kreirali prilike. Naravno, uvijek je prijetila opasnost kontranapada, u čemu su oni zbog svoje kvalitete tako dobri. Trudili smo se, ali igrali smo protiv bolje momčadi, vjerojatno njihove najbolje ikada. A mi nismo još na tom nivou. Na kraju možemo biti ponosni na sve što smo napravili. Iako smo završili među četiri najbolje reprezentacije, nismo još "top 4" momčad. Ali, imali smo sjajnu avanturu i stekli smo iskustvo koje će svima dobro doći za budućnost. Rekao sam igračima da trebaju biti ponosni jer ponovili smo najbolji rezultat koji je Engleska ostvarila izvan domovine - izjavio je engleski izbornik. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike