Novosti
"SVAKI NAVIJAČ JE BITAN"

Žurne putovnice za putnike u Rusiju
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je rekao da u MUP-u izdaju žurne putovnice.
"Ministarstvo unutarnjih poslova sigurno neće dopustiti da netko ako je došao do ulaznice ili ako je u zadnji čas shvatio da mu je istekla putovnica zbog toga ostane u Hrvatskoj", odgovorio je ministar Božinović na pitanje novinara oko izdavanja žurnih putovnica u petak i subotu.
"Svaki navijač nam je bitan, a mi smo tu da servisiramo naše građane", poručio je.
Budući da je ulazak hrvatske reprezentacije u finale Svjetskog nogometnog prvenstva izazvao veliki interes građana za put u Rusiju, zagrebačka policija odlučila je u petak i subotu raditi produljeno, ali samo za izradu žurnih putovnica. Sektor upravnih i inspekcijskih poslova zagrebačke policije tako je iznimno radio u petak, 13. srpnja, do 17 sati i u subotu, 14. srpnja, radit će od 7 do 14 sati isključivo za izradu žurnih putovnica. Finalna utakmica između hrvatske i francuske reprezentacije odigrat će se u nedjelju u 17 sati u Moskvi.
Na pitanje je li u Zagrebu sve spremno za doček hrvatske reprezentacije u ponedjeljak, ministar Božinović odgovorio je da rade na planovima prosudbe. "Rade se planovi prosudbe, rade ih ljudi koji su puno toga organizirali, nema nikakve brige, sve će biti na vrijeme poznato", naglasio je.
"Mislim da će to biti sportski dan, kako god okrenuli", odgovorio je ministar na pitanje bi li ponedjeljak trebao biti neradni dan.
"Vatreni sretno, svi smo uz vas", poručio je u petak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Jandroković je još jednom, u ime Hrvatskog sabora, svih zastupnika i osobno ime, čestitao reprezentaciji na svemu što je napravila, na plasmanu u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.
"Svi smo ponosni, svi smo uz njih, želimo im da još jednom briljiraju, da osvoje naslov svjetskog prvaka", rekao je predsjednik Sabora koji je u petak zaključio redovnu radnu sezonu i otišao na dvomjesečni, Ustavom propisani odmor.
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak za CNN da je plasman hrvatske nogometne reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji povijesni događaj za hrvatski sport. CNN je emitirao Plenkovićevu izjavu u sklopu priloga o nogometnoj groznici u Hrvatskoj izazvanoj uspjehom na Svjetskom prvenstvu koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo u finale. H
"Vatreni, sretno, svi smo uz vas", poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković
3

milijuna turista posjetilo je Moskvu u dosadašnjem tijeku Svjetskog nogometnog prvenstva