Sport
PRVO POLUFINALE

Tko će u Moskvu? Galski pijetlovi ili Crveni vragovi
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
Pred nama su posljednje četiri utakmice u Rusiji, a to znači da kreće polufinale. Prve će u borbu za nedjeljno finale Francuska i Belgija, koje večeras (20) istrčavaju na travnjak Sankt-Peterburg Arene. Obje selekcije su na impresivan način stigle do završnice, ali u borbu za naslov može samo jedna.
Francuska je čekala 12 godina da dođe ovako daleko. U Njemačkoj je tada prošla u finale, ali Galski pijetlovi su ga upravo na današnji datum izgubili od Italije nakon jednaesteraca. No, vratar i kapetan Hugo Lloris vjeruje da će 9. srpnja ovaj put biti sretan dan za Francuze, iako je svjestan da večeras igraju protiv najjačeg suparnika dosad u Rusiji. A upravo bi Lloris mogao imati pune ruke posla.
- Igramo protiv najefikasnije selekcije na prvenstvu, ali vjerujem da će obrana, kao i kompetna naša momčad, biti u stanju neutralizirati najveće belgijske opasnosti. Morat ćemo biti oprezni, jer se najbolje protiv Brazila vidjelo da su u stanju kazniti i najmanji propust. No, nisu jaki samo u napadu, odlično su pokriveni na svim pozicijama. No, mi u Rusiji nismo izgubili utakmicu i želimo da tako i ostane - vjeruje Hugo Lloris. Izbornik Didier Deschamps ima ponovo na raspolaganju sve snage. Nakon odrađene "žutice" vraća se Blaise Matuidi, a to znači da se u polufinale ulazi s već uigranom postavom.
Belgijci pak neće biti kompletni, nedostajat će desni bočni Thomas Meunier. Robert Martinez još nije načisto koga će baciti u vatru, a očekuje se sastav. Belgijci su samo jednom stigli ovako daleko, bilo je to 1986. u Meksiku, kada su zauzeli četvrto mjesto. Ova generacija, koju kod kuće zovu "zlatnom", mogla bi nadmašiti taj doseg. U nokaut-fazi Belgija je pokazal kvalitetu i mentalnu čvrstoću, okrenula je 0:2 Japanu, a onda je kući poslala glavnog favorita.
- Utakmica protiv Brazila pokazala je da smo u stanju pobjeđivati top-momčadi. Slijedi nam još jedna takva, koja ovdje ne zna za poraz. Protivnika dobro poznajemo, kao i on nas, ali vjerujem da ćemo SP zaključiti u nedjelju u Rusiji - nada se Kevin De Bruyne.
Zanimljivost je da je u stručnom stožeru Belgije i jedan Francuz. Legendarni Thierry Henry asistent je Martinezu. Inače, te dvije momčadi odigrale su međusobno čak 74 puta, ali samo dvaput na SP-u (dvije pobjede Francuza). Posljednji put u Meksiku, u utakmici za treće mjesto. N. Benčina
FRANCUSKA - BELGIJA

Početak: 20 sati

*Lloris*Courtois.

*Hernandez*Vertonghen

*Umtiti*Kompany

*Varane*Vermaelen

*Pavard*Alderweireld

*Kante*Carrasco

*Pogba*Witsel

*Matuidi*De Bruyne

*Griezmann*Chadli

*Mbappe*Hazard

*Giroud*Lukaku

Stadion: Sankt-Peterburg Arena

Kapacitet: 64.287

Sudac: Andres Cunha (Urugvaj)
Najčitanije iz rubrike