Sport
SKUPINA H KOLUMBIJA - JAPAN

Japanci iskoristili brojčanu prednost
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

Igrajući, praktički, cijeli susret s igračem više, Japanci su došli do startnih bodova nakon što su Kolumbijci izjednačili, ali u nastavku plativši danak brojčanoj inferiornosti. Utakmica praktički nije ni počela, a Kolumbijci su bili s igračem manje i pogotkom minusa. Osako je u trećoj minuti izmkanuo zadnjoj kolumbijskoj liniji, ali mu je Ospina obranio udarac odbivši loptu do Kagawe, koji je šutirao prema nebranjenim vratima, a loptu na tome putu rukom zaustavio C. Sanchez. Slovenski ga je sudac isključio i pokazao na bijelu točku, odakle je Kagawa bio siguran plasiravši loptu u lijevu stranu nakon što je Ospina otišao na suprotnu - 0:1. U 12. minuti Kolumbijci su pokušali preko Falcaoa, koji je samo uspio dodati loptu vrataru nakon dubinskog dodavanja Quinteroa. Tri minute poslije Japanci su mogli udvostručiti vodstvo, ali je Inui slijeva prizemno šutirao pokraj suprotne vratnice nakon što je Kagawa prošao sredinom i odlično ga uposlio. Slijeva je za kolumbijska vrata stigla opasnost i u 32. minuti, ali Osako nije dobro zaključio svoj prodor. Dvije minute poslije Quintero i Falcao kopirali su akciju iz 12. minute s identičnim epilogom. Isti je kolumbijski tandem bio zaslužan za izjednačenje u 39. minuti. Falcao je na 20-ak metara zdesna iznudio slobodni udarac, koji je po zemlji izveo Quintero tako prevarivši poskočili zid i vratara Kawashimu, kojem je lopta ušla u lijevi kut - 1:1.

U nastavku aktivniji Japanci došli su u prigodu u 54. minuti, koju je dubinskim dodavanjem inicirao Kashiwa, a udarac Osake vratar Kolumbije obranio. Odlično je Ospina intervenirao i u 57. minuti, kada je paradom iz lijevog kuta izvadio Inuiov udarac sa 16 metara. Ospina je opasno živio i dvije minute poslije, kada je Shibasaki ubacio slobodnjak iz dubine, a Yoshida glavom pucao pokraj desne vratnice. Kraj nje je otišao i pokušaj Sakaija u 73. minuti iz blizine nakon duplog pasa s Osakom, ali je taj udarac zaustavio "žuti" blok izbacivši loptu u korner. Iz lijevog je kuta Honda ubacio na "peterac", gdje je najviše skočio Osako i glavom od suprotne vratnice ubacio loptu u mrežu - 1:2. Kolumbijci su zamalo izjednačili pet minuta poslije, nakon što je Lerma petom u odličnu situaciju ubacio Jamesa, kojem je udarac iz blizine neutralizirao “plavi” blok. D.L.

SARANSK - Mordovia Arena. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Gledatelja: 44.000. Sudac: Damir Skomina (Slovenija) 6,5. Strijelci: 0:1 Kagawa (6.-11m), 1:1 Quintero (39), 1:2 Osako (73). Žuti kartoni: Barrios i James (Kolumbija). Crveni karton: C. Sanchez (Kolumbija)

IGRAČ UTAKMICE: YUYA OSAKO (JAPAN)

Kolumbija

1(1)

Ospina 7, Arias 6,5, D. Sanchez 6, Murillo 6, Mojica 6, C. Sanchez -, Lerma 6, Cuadrado 6 (od 31. Barrios 6,5), Quintero 7 (od 59. James 6,5), Izquierdo 5,5 (od 70. Bacca -), Falcao 7.

japan

2(1)

Kawashima 6, Sakai 6,5, Yoshida 6,5, Shoji 6, Nagatomo 6,5, Hasebe 6,5, Shibasaki 6,5 (od 80. Yamaguchi -), Haraguchi 6, Kagawa 7 (od 70. Honda -), Inui 7, Osako 7,5 (od 85. Okazaki -)

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike