Sport
NK OSIJEK

Bornu Barišića bi htjela Parma, Dinamo uporan
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Pred nogometašima Osijeka još su dva dana u Velikoj, nakon čega će se nakratko vratiti u svoj grad, a potom produžiti na glavni dio priprema, u Austriju. Vikend je bijelo-plavima bio lakši i ugodniji jer su od obveza imali samo subotnju međusobnu utakmicu, a nedjelja im je bio prvi slobodni dan od početka priprema.

Naravno, dobrom raspoloženju pridonijela je i pobjeda Hrvatske na startu Svjetskog prvenstva, koju nisu propustili pogledati te preko TV ekrana bodriti ni bijelo-plavi. Stožer je to učinio u restoranu Čiča Mata, a igrači u kompleksu u kojem su smješteni. Danas je sve prema uobičajenom planu rada, s dva treninga, a u utorak će nakon jutarnjeg treninga krenuti kući.

Što se novosti oko kadra tiče, za sada ih nema, čini se kako se do povratka iz Zlatne doline neće ni dogoditi, no nije isključeno da se do petka i odlaska u Austriju nešto i promijeni. Naravno, svi navijači bijelo-plavih željno iščekuju da sportski direktor Alen Petrović objavi novi ulazni transfer, nakon što su u Gradski vrt već stigli Radeljić, Kamenar i Ivušić. Međutim, promjena bi se mogla dogoditi i u suprotnom smjeru.

Naime, u talijanskim medijima spominje se zainteresiranost Parme za kapetana Osijeka Bornu Barišića. Nekadašnji osvajač Kupa UEFA (dva puta) i Kupa kupova nakon kalvarije drugog bankrota uspio se u tri godine od Serie D vratiti u Serie A. Za igranje i ostanak u najjačem razredu talijanskog nogometa Parmi Calcio 1913, kako je sada službeno naziv kluba iz regije Emilia-Romagna, potrebna su mu pojačanja, a jedno vide u kapetanu bijelo-plavih. Talijani ističu kako Barišić s Osijekom ima ugovor do ljeta 2020., da je u prošloj sezoni u 31 utakmici skupio tri pogotka i pet asistencija te da bi za njega vjerojatno trebali platiti odštetu od oko tri milijuna eura. Nije to zanemariv iznos za Parmu, no nikako ne i nemoguć. Ne treba dvojiti kako bi u osječkom prvoligašu objeručke prihvatili takvu ponudu Talijana, no službeno ona nije pristigla u Gradski vrt. Kako je često isticao sportski direktor Petrović, upiti za Osijekove igrače gotovo su svakodnevni, no većina ih je ostala na tome, bez završne konkretnosti. Štoviše, moglo bi se reći da je trenutno za Barišića najveće zanimanje iskazao zagrebački Dinamo, u kojem je za njegovo dovođenje zeleno svjetlo dao i trener Nenad Bjelica. Očito u hrvatskom prvaku nakon odlaska Sose lijevi bok žele nadomjestiti Osijekovim kapetanom, iako na toj poziciji ima i Čeha Lecjaksa. Ostaje, naravno, i pitanje želi li Osijek prodavati igrača domaćoj konkurenciji, logično bi to bilo tek u situaciji da ponuda “izuva iz cipela”. Takva bi definitivno bila ona u kojoj se spominje Parma, ali tek treba vidjeti koliko su Talijani ozbiljno zagrizli za Barišića. U svakom slučaju, njegov odlazak značio bi i da Petrović i na toj poziciji mora pronaći pojačanje.

Goran ROGULJIĆ
Plavi - Zeleni 3:1

U subotu su nogometaši Osijeka odigrali međusobnu utakmicu u trajanju 2x35 minuta. Igrali su “Zeleni” i “Plavi”, a rezultat je bio 3:1 za prve. Strijelci su bili Hajradinović (26 - 11 m), Talys (36 - ag) i Marić (43) za “zelene” te Štrkalj (33) za “plave”. Zaigrali su svi osim Grezde i Šorše, sudio je tehnički direktor Barišić, kojemu su pomoćnici bili trener Kuić i Smoje.

PLAVI: Malenica, Škorić, Lončar, Grgić, Barišić, Žaper, Hajradinović, Kamenar, Bočkaj, Boban i Marić. Drugo poluvrijeme: Ivušić, Šutalo, Barać, Grgić, Bočkaj, Žaper, Pušić, Kamenar, Hajradinović, Boban i Marić

ZELENI: Santini, Šimunec, Radeljić, Llanos, Talys, Mudražija, Mioč, Špoljarić, Pilj, Pervan i Štrkalj. Drugo poluvrijeme: Kukić, Šimunec, Radeljić, Mudražija (Lončar), Talys, Pilj, Mioč, Špoljarić, Pervan, Lopa i Štrkalj

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike