Osijek
ZA ZDRAVIJI ŽIVOTNI OKOLIŠ

Uklonimo azbest u općini Čepin
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

“Uklonimo azbestne krovove u općini Čepin!” - naziv je aktivnosti, odnosno edukacije pod pokroviteljstvom Općine Čepin u organizaciji udruge Moj otok.

Predavanje o projektu zamjene azbestnih krovova i fasada održat će se 21. lipnja u prostorijama općinske vijećnice u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Organizatori navode kako azbestni krovovi i fasade imaju posljedicu obolijevanje od karcinoma pluća, pa pozivaju građane da se udruže i uklone azbest iz životne okoline.

- 'Moja općina Čepin bez azbesta' moto je pod kojim okupljamo sve one koji nam se žele pridružiti jer smo zajedno jači. Naime, udruživanjem smanjujemo cijenu nabave i rada, pridonosimo očuvanju prirode, pridonosimo očuvanju zdravlja uklanjanjem izvora malignih bolesti i stvaramo ljepši ugođaj, a općinu Čepin pretvaramo u zdravije mjesto za življenje i poželjniju turističku destinaciju – navode organizatori.

Više informacija može se dobiti, navode u Općini Čepin, u udruzi “Moj otok” – Punat na mobitel 098/212-715, e-mail: mojotok@mojotok.info, web: www.mojotok.info ili telefon 051/855-855. D.P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike