Novosti
SUKOB S MINISTRICOM OBRAZOVANJA

Državni tajnik Matko Glunčić dao otkaz
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić potvrdio je Hini da je uputio molbu za razrješenje dužnosti državnoga tajnika iz moralnih razloga jer je u posljednja dva mjeseca izgubio sve ovlasti koje ta dužnost nosi te ne može primati plaću za ono što ne radi. Matko Glunčić je u telefonskom razgovoru za Hinu objasnio kako je tijekom obnašanja dužnosti državnoga tajnika dovršio glavne projekte pa je tako njegova zadaća u tome smislu završena.

Spomenuo je nekoliko projekata, među kojima je strateški projekt CALT - Centar za napredne laserske tehnike financiran u sklopu Operativnoga programa “Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020.” u iznosu od nešto više od 121 milijun kuna. Glunčić je istaknuo i projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), vrijedan 25 milijuna eura, kojemu je glavni cilj izgradnja računalnoga i podatkovnog oblaka kao biti temeljne sastavnice nacionalne istraživačke i inovacijske e-infrastrukture, a povećava i sposobnosti sektora za istraživanje, razvoj i inovacije za provođenje istraživanja vrhunske kvalitete i zadovoljavanje potreba gospodarstva. Projektom se uspostavlja mreža u četiri grada: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Glunčić je rekao da će se vratiti na svoje radno mjesto na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Matko Glunčić bio je i kandidat za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme i na natječaju je imao najbolje rezultate, ali na tu dužnost nije izabran jer koalicijski partner HNS nije bio suglasan s njegovim imenovanjem.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu Hini da je zahtjev za razrješenje državnoga tajnika Matka Glunčića proslijeđen u Vladu.H

Ministrica Divjak potvrdila je da je zahtjev za razrješenje Glunčića proslijeđen u Vladu

Možda ste propustili...