Osijek
POTPORA GRADA

Poduzetnicima 222.000 kuna
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

Jučerašnjom dodjelom novih 222 tisuće kuna Grad Osijek nastavio je višegodišnju praksu dodjele potpore poduzetnicima iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na gradskom području. Sredstva su uručena za 15 poduzetnika koji su prijavili 17 valjano ocijenjenih projekata.

Uoči dodjele Tomislav Krolo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka, istaknuo je dva detalja. Prvo, to što je najviše, osam, potpora dodijeljeno upravo poduzetnicima početnicima, dakle onima koji su “svježe” otvorili svoju tvrku ili obrt. A na gradskom području od Nove godine ukupno je 340 novootvorenih subjekata. A druga bitna stvar je da je provedba natječaja u onom administrativnom dijelu maksimalno ubrzana - poduzetnici su zahtjeve podnosili u travnju, a sredstva su im sada već isplaćena na račune.

To je nešto što je uostalom podržavao i gradonačelnik Vrkić koji je, također nazočivši jučerašnjoj dodjeli, poduzetnicima bacio vrlo izazovnu rukavicu u lice.

- Pozivam vas da potrošite što možete više gradskih poduzetničkih potpora, a ja ću se potruditi pronaći taj novac - rekao je Vrkić. Potvrdio je još jednom stav kako se gradska uprava okreće domaćim snagama - lokalnim poduzetnicima.

- Vi ste nam zadnja uzdanica. Ne budemo li ulagali u vas, a vi zapošljavali, neće se moći zaustaviti odlazak iz Osijeka - rekao je Vrkić.

A onda kao da je time “otvorio” poduzetnike, više no prijašnjih prilika sudjelovali su u razgovoru, odnosno raspravi, o tome kako natječajne propozicije još pojednostaviti.

Pa i proširiti ih, jer upozoreno je kako osječki poduzetnci sve više ulažu u marketing, posebice web-oglašavanje koje im otvara tržište Hrvatske i Europe, a što dosad nije bilo obuhvaćeno mjerama za koje se dodjeljuje gradska potpora.

Naposljetku, u gradskom proračunu za ovu namjenu prvobitno je planirano 1,3 milijuna kuna. Sljedećim rebalansom (početkom lipnja) taj će se iznos povećati za 350 tisuća kuna, dok Vrkić planira da će drugom, rujanskom izmjenom proračuna taj iznos doći i do dva milijuna kuna. D. Kuštro

Možda ste propustili...

VIDIMO SE KOD ŠKOLJKE!

Prve subote svi putevi vode na Sajam

DRAMATERAPIJSKA RADIONICA “MOJ OTOK”

Kako strah od budućnosti smanjiti na zaigran način?

Najčitanije iz rubrike