Kultura
GOSTOVANJE U VINKOVAČKOM KAZALIŠTU

Kako se lakše nositi s idealima i očekivanjima
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

VINKOVCI

Na programu vinkovačkog Gradskog kazališta “Joza Ivakić” u subotu, 26. svibnja, u 11 sati gostujuća je predstava za djecu Siniše Soćanina “Petrarka”, za koju režiju potpisuje Dragan Jovičić Jović, a izvodi ju ansambl Pozorišta “Dobrica Milutinović” iz S. Mitrovice. Glume: Nikola Janošević, Aleksandar Krstajić, Goran Vučanović, Marko Vukićević, Srđan Alatić, Vladimir Balašćak, Andrea Buconjić, Đorđe Orlović, Aleksandar Budošan i Igor Miljković.

Glavni lik predstave je mrav Petrarka, koji ne želi biti ratnik, nego pjesnik i zato je proglašen kukavicom i izdajicom, ali na kraju svoje pustolovine u svijetu najmanjih livadskih bića postaje junak mravinjaka...

Predstava nije samo zabava, nego djeci želi prenijeti neke važne životne poruke, a tekst je pisan u stihu i s mnogo uloga. Cilj je da se djeca poistovjete s Petrarkom i sebi objasne probleme koje imaju u odnosu s većinom, s odraslima, s očekivanjima, s idealima i da se mogu bolje nositi s njima u životu.

Uz glazbu, pjevanje, svjetlosne i zvučne efekte, gledatelju nudi kazališno iskustvo koje nije banalno i koje im ne podilazi, nego podrazumijeva ozbiljne emocionalne uvide. Kada se tomu doda redateljska sposobnost kazališnim sredstvima riješiti sve složene scene te glumačka igra i glazbenici koji uživo izvode i pjevaju deset autorskih kompozicija, onda predstava obećava zabavu za sve dobi. N.Vek.

Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike