Novosti
PRIZNANJE STRUKE

DUZS dobio nagradu za najbolju suradnju
Objavljeno 26. travnja, 2018.

U organizaciji Udruge europskog broja za hitne službe (EENA - European Emergency Number Association), u srijedu su u Ljubljani svečano dodijeljene nagrade “112 Awards“, koje ta udruga dodjeljuje u sklopu svoje redovite godišnje konferencije, a u kategoriji “Best International Cooperation” (Najbolja međunarodna suradnja) nagradu je, među ostalima, dobila i hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Ove godine EENA je odlučila istaknuti izvrsnu suradnju institucija tijekom prošlogodišnje borbe protiv šumskih požara te je u spomenutoj kategoriji dodijelila nagradu Koordinacijskom centru za odgovor na hitne situacije (ERCC), koji je operativni centar Mehanizma Europske unije za civilnu zaštitu, te mjerodavnim nacionalnim institucijama država koje su se istaknule izvanrednom suradnjom u razmjeni informacija, priopćio je DUZS. Državna uprava za zaštitu i spašavanje kao kontaktna točka za Republiku Hrvatsku aktivno sudjeluje u razmjeni informacija s drugim državama članicama preko ERCC-a... U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje nagradu je preuzeo načelnik Državnog informacijskog i komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja Davor Spevec.H

Koordinacija 34 zemlje

Europska komisija ima ključnu ulogu u koordinaciji mjera u kriznim situacijama u Europi i svijetu, što joj je omogućeno preko Mehanizma Europske unije za civilnu zaštitu, a Koordinacijski centar za odgovor na hitne situacije (ERCC) neprestano prati trenutačne i moguće krize. U tom se centru koordinira komunikacija između pogođene zemlje, stručnjaka na terenu i zemalja sudionica u Mehanizmu Europske unije za civilnu zaštitu. Mehanizam je uspostavljen kako bi se omogućila koordinirana pomoć država sudionica žrtvama prirodnih nesreća i nesreća prouzročenih ljudskim djelovanjem u Europi i drugdje, a u nj je trenutačno uključeno svih 28 država članica Europske unije te Island, Crna Gora, Norveška, Makedonija, Turska i Srbija.

Možda ste propustili...

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %