Sport
NAKON SUSRETA OKRŠAJ U TUNELU

Soudanijev show za novi Cibalijin poraz
Objavljeno 16. travnja, 2018.
Vinkovački nogometaši dobro su se držali do 72. minute, ali najbolji Dinamov igrač opet im je uništio nade i želje

Dinamo je još jednom pobijedio Cibaliju pokraj Bosuta, a nakon sraza lidera i fenjeraša Prve HNL, manje se priča i piše o igri obje momčadi, više o tenzijama, napadima, svađi i neprimjerenim riječima nakon utakmice u tunelu vinkovačkog stadiona. Prema jednoj verziji, kondicijski trener vinkovačkih nogometaša Hrvoje Bradašić vrijeđao je (rasistički?) Soudanija, na što je burno reagirao najbolji igrač utakmice. Stvar je potom pokušao spasiti Dominik Livaković, ali je onda došlo do većeg naguravanja. Srećom, bilo je i prisebnih, pa su ratoborni igrači obiju momčadi nakon kratkih “čarki” otišli u svlačionice.

Verbalni okršaji

- Nisam vidio te detalje i ne bih volio pričati o nečemu čemu nisam bio svjedok, a isto tako ne želim prenositi što je netko navodno vidio. Ne zanimaju me priče rekla-kazala - osvrnuo se na nemili događaj Cibalijin trener Davor Rupnik.

Tenzije nije želio širiti ni Dinamov šef struke Nikola Jurčević, bio je malo konkretniji, ali “u rukavicama”.

- Utakmica je imala velik ulog i za Cibaliju i za nas, a na takvim je susretima već normalno da dođe do nekih tenzija. Sve je na kraju završilo u sportskom duhu, ništa se nije dogodilo što bi prešlo granicu. Nije bilo nikakvog udaranja ili sličnih stvari. Bilo je sitnih verbalnih okršaja, koji su brzo zaboravljeni. Cibalia i Dinamo tradicionalno su sportski prijatelji pa nema razloga za neke dublje tenzije - kazao je Jurčević.

Galićev zicer

Inače, mimo svih očekivanja, trener Rupnik je protiv Dinama na teren poslao ofenzivan sastav s četiri napadača, a već u četvrtoj minuti, da je bilo malo više koncentracije u Galića, Cibalia je mogla povesti. Osim nepreciznosti, loptu je zaustavila i stativa, a “odbijanac” nije dobro zahvatio Barišić, pa je vratar Livaković lako ukrotio njegov šut. Tko zna kako bi utakmica dalje tekla da je Galićev šut bio precizniji, za tom prilikom žali i trener Rupnik koji je nakon utakmice prvo spomenuo taj detalj.

- Drago mi je što su dečki tako odigrali, imaju vjeru u sebe i šteta je što ona Galićeva lopta nije ušla u mrežu.

No, koliko god Rupniku bilo drago zbog “stava i vjere”, Cibalia je izgubila.

- Mislim da smo zaslužili bar bod. Oni su iskoristili svoje dvije prilike, mi svoje nismo i to je poanta cijele priče. U ovom susretu odlučila je individualna kvaliteta Dinamovih igrača, ne mogu ništa prigovoriti Tomaševiću kod prvog pogotka, Soudani je jednostavno izvanredno uhvatio taj volej. Igračima sam kazao da mogu izići pred ljude uzdignute glave, jer protiv jednog Dinama odigrati utakmicu 80 minuta u istom tempu nije lako. Bili smo agresivni, većinu susreta nismo dali Dinamo igrati, ali na žalost na kraju smo ostali praznih ruku.

Imala je Cibalia Galićev “zicer”, ali i nekoliko obećavajućih polukontri, no u završnici je nedostajao precizan završni pas nakon kojeg bi Dabro ili Barišić, Galić ili Miličević došli u poziciju za završni šut. Očito Cibalia još nema u veznoj liniji jednog Pervana, koji je jesenas znao takve prilike kvalitetnije rješavati.

- Zbog toga smo i igrali s četiri napadača kako ne bismo dopustili gostima da "sjede" u našem šesnaestercu. Provodili smo stalni pritisak na njihovu zadnju liniju, mislim da se to dobro vidjelo. Kvalitetno smo držali loptu, ali nam je nedostajao taj kvalitetni zadnji pas, pogotovo kad su igrači bili “jedan na jedan”. Galić je bio u nekoliko takvih prilika, recimo protiv Osijeka je pogodio, protiv Dinama nije - zaključio je Rupnik, čija se momčad dobro držala do 72. minute, a onda je na scenu stupio Soudani i još jednom uništio vinkovačke ambicije.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Teren: dobar. Gledatelja: 2887. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6. Strijelci: 0:1 Soudani (72), 0:2 Soudani (88). Žuti kartoni: Dabro, Tomašević, Peričić, Karamarko (Cibalia).

IGRAČ UTAKMICE: EL ARBI HILLEL SOUDANI (DINAMO)

CIBALIA                      0

Šubarić 6, Karamarko 6, Peričić 6,5, Soldo 6, Tomašević 5,5, Muženja 5, Plum 6 (od 86. Mrdeša-), Miličević 5,5,  Dabro 5,5 (od 60. Vitaić 6), Galić 5,5 (od 74. Filipović 5,5), Barišić 6.

DINAMO                     2  (0)

Livaković 6, Rrahmani 6, Benković 6, Perić 6, Sosa 6 (od 90. Cekici -), Soudani 8, Doumbia 6,5, Gojak 6,5, Ćorić 7, Gavranović 6 (od 49. Lecjaks 6,5), Hodžić 6 (od 83. Fiolić -).

0:1

Iz auta pred Cibalijin gol loptu je ubacio Lecjaks, a na drugoj stativi s desetak metara dočekao ju je Soudani, koji volejom pogađa suprotan kut Šubarićeva gola.

0:2

Soudani je primio dugu loptu s centra, u primanju se riješio jednog igrača, onda minijaturom izbacio još dvojicu i rutinski pogodio za konačnih 0:2.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike