Regija
POKRENUTA AKCIJA

“Poplavljeni za poplavljene” pomažu Sisku
Objavljeno 9. travnja, 2018.

GUNJA - Na inicijativu župnih suradnika i župnika Ivana Živića na Gluhu nedjelju pokrenuta je akcija “Poplavljeni za poplavljene”.

Župljani Gunje i filijale Đurići iskusili su što je to nevolja u poplavama prije četiri godine. Iz toga iskustva pokazali su da nisu zaboravili na pomoć koju su im pružili mnogi kada im je bilo najteže. Da se ljubav i dobrota ne zaboravljaju, pokazano je tako što su se gotovo svi župljani uključili u akciju i do Uskrsa u župni ured donijeli 38.000 kuna. Skupljeni iznos u subotu je u prostorijama Caritasa Sisačke biskupije uručen obiteljima s područja Sisačke biskupije koje su stradale u poplavi. Pet obitelji s područja Hrvatske Kostajnice i tri obitelji s područja Lasinje darivane su od župnika Ivana Živića i đakona Božidara Nađa iznosom od 4000 kuna.

Tako je ukupno osam obitelji donirano sa po 4000 kuna, a to je iznos od 32.000 kuna. Iznos od 6000 kuna doniran je Caritasu Sisačke biskupije za njegove potrebe.

- Akcija “Poplavljeni za poplavljene” uspjela je jer se ljubav pokazala na djelu, a sve na slavu Bogu i na korist ljudima koji su stradali u sisačkom kraju - rekao je vlč. Živić.S.Bo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike