Crna kronika
VATROGASCI U AKCIJI

Preko krova ušli u kuću i spasili zaključanu djevojčicu
Objavljeno 4. travnja, 2018.

OSIJEK - Osječki profesionalni vatrogasci godinama spašavaju djecu iz svih mogućih neprilika, a posljednja takva intervencija u nizu dočekala ih je u utorak u večernjim satima u Ulici Stjepana Radića 7 u Osijeku.  Odmah po pozivu u pomoć četiri vatrogasca odjurila su na intervenciju sa dva vozila. Malena djevojčica ostala je zaključana u kući.


Dolaskom na mjesto intervencije procijenili smo da od žica nećemo moći prići kući autoljestvama, pa smo to učinili s tzv. kukačama. Vatrogasci su se popeli na krov i hodajući krovom došli do krovnog prozora. Spustili su se u kuću i zatekli djevojčicu u dobi od oko godinu i pol dana koja se pokrila dekicom i mirno sjedila uz ulazna vrata. Otključali su vrata i predali neozlijeđeno dijete roditeljima – doznajemo od Pere Čemana, zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.


Djevojčica je ostala zaključana tako što su roditelji izašli iz kuće ispred nje, a ona je u tom trenutku zalupila vrata za njima. Protuprovalna vrata odmah su se zaključala i roditeljima nije preostalo ništa drugo nego da zovu vatrogasce u pomoć.

 
U studenom prošle godine dogodila se identična stvar Tada je u stanu na Vijencu Ivana Meštrovića ostalo zaključano dvogodišnje dijete. Vatrogasci su pokidali uložak brave na ulaznim vratima stana i dijete je neozlijeđeno predano roditeljima. Česte su situacije kada “poludi” elektronika u automobilima, pa je dovoljan samo trenutak nepažnje da dijete ostane zaključano u vozilu zajedno sa ključevima u kontakt bravici. U listopadu 2014. godine na taj je način u automobilu u Šamačkoj ulici u središtu Osijeka ostalo 2-godišnje dijete. Vatrogasci su pokušali otvoriti automobil da ne naprave nikakvu štetu no to im nije uspjelo pa su na kraju razbili staklo i tako došli do ključeva u bravici.S.Lacić

SKIDALI DIJETE S KROVA


Nesvakidašnju situaciju spašavanja najmlađih osječki su profesionalni vatrogasci imali u kolovozu 2013, godine kada su skidali dijete sa krova škole. Dijete se popelo za loptom, ali se uplašilo i od straha nije moglo sići.

Možda ste propustili...

PADALI SU S BICIKALA I ROMOBILA

Teško ozlijeđeno troje djece

PROMETNA NEKULTURA NA HRVATSKIM CESTAMA

U dvije godine više od 1,36 milijuna prometnih prekršaja

POTRAGA ZA PIROMANOM

Sto požara u sto minuta

Najčitanije iz rubrike