Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Žorić i cibosi nisu dopustili iznenađenje
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

Prva utakmica 20. kola HT Premijer lige košarkaša odigrana je u osječkom Gradskom vrtu, koji je bio dobro popunjen. A to znači da je u goste stigla zagrebačka Cibona, koja je na kraju došla do uvjerljive pobjede.

Bilo je otpočetka jasno da su gosti, za razliku od posljednjeg gostovanja u gradu na Dravi, utakmici pristupili maksimalno ozbiljno. To se brzo vidjelo i na semaforu, prednost Cibone je od 3. minute počela rapidno rasti. Domaćini su u 8. minuti u dvoznamenkastom zaostatku (7:17), a na kraju prve četvrtine minus je bio 11 poena. Za prednost Zagrepčana najzaslužniji je bio Luka Žorić, koji je ubacio 16 poena, a preostalih sedam dodao je Marin Rozić. S druge strane, domaći “brokeri” tražili su pravi ritam u napadu, a bilo je jasno da će u obrani prije svega morati osujetiti raspoloženog Žorića, koji je prelako zabijao iz svih pozicija. Ipak, s ulaskom Krole, to se donekle popravilo, a dobar impuls donijeli su Nick Tomsick i Arian Došen na vanjskim pozicijama. Upravo je Tomsick s dvije trice spustio ponovo zaostatak na jednoznamnkasti broj (32:40), a da se domaćin malo budi, osjetio je i trener Cibone Ante Nazor, koji je odmah u igru vratio svog najboljeg igrača i strijelca. Na kraju cibosi su na odmor otišli s 12 poena prednosti, a sredinom druge četvrtine zaostatak je iznosio i 16 poena.

Pokušali su Osječani u nastavku uhvatiti priključak, a to im je nakratko i uspjelo, pa su pretkraj treće četvrtine u dva navrata imali minus od osam poena. Dvije trice Jimmieja Taylora i Tomsicka donijele su nakratko i neizvjesnost, jer razlika se mogla i više istopiti, ali u tim trenucima nedostajalo je i malo sreće, jer nisu realizirani i neki ziceri (Lindbom). Da stvari za goste ne izmaknu kontroli, ponovo se pobrinuo Žorić, koji je 11 poena zabio u trećoj četvrtini, na kraju je ubacio 31. U posljednjoj dionici Cibona je otišla i na najvećih +18, ali u konačnici je zaostatak Vrijednosnica mogao biti manji da se nije promašilo čak osam slobodnih bacanja.

Nino BENČINA
VROS                      69
CIBONA                 86

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 600. Suci: Dožai, Kardum (oba Zagreb) i Vulić Zadar)

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Tomsick 12 (2-2) , Taylor 14 (2-2) , Došen 8 (1-2), Maskaljević, Bačić, Markulin 7 (2-2) , Anzulović, Šarac 6 (2-5), Krolo4 (2-2) , Lindbom 16 (4-6) , Vrkić 2 (0-3), Turalija

CIBONA: Jularić, Bilinovac 5 (1-1), Uljarević 7, Ratkovica 14 (3-4), Žorić 31 (3-3), Ćorić 10 (3-4), Gilbert 2, Novačić 2, Bošnjak, Rozić 11 (2-3), Ljubičić 2, Tomas 2

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 13:23, 25:26, 16:20, 16:17

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike