Kultura
IZLOŽBA NAGRAĐENIH STUDENATA UAOS-A

Prvi doticaj s relevantnim galerijskim prostorom
Objavljeno 24. ožujka, 2018.

ĐAKOVO

U Muzeju Đakovštine, u subotu, 24. ožujka, u 17 sati bit će otvorena skupna izložba “STARTER3 / izložba nagrađenih studenata UAOS”, uvod u otvorenje Međunarodnog festivala kazališnih akademija – Dioniz.

Izložba će predstaviti radove sedmero nagrađenih studenata u protekle dvije akademske godine. Za 2015./2016. nagrađeni su Sara Maksimović, Mirjana Pjevac i Dorian Trepić, a za prošlu Dario Brkić, Doris Despot, Ida Đurkić i Maja Gjajić.

Na kraju svake akademske godine žiri sastavljen od docenata i profesora Odsjeka dodjeljuje nagrade za izvrsnost u radu tijekom akademske godine. Radovi kojima će se mladi umjetnici predstaviti nisu medijski usmjereni, nego se daje naglasak na raznorodnosti medija, što je ujedno i cilj istraživačkog rada studenata.

U širokom medijskom rasponu izložba će biti i prvi doticaj mladih umjetnika s relevantnim galerijskim prostorom kao svojevrsni uvod u STARTER-sku poziciju, dajući naglasak na činjenicu da je ovo samo vjetar u leđa koji će, nadamo se, biti dovoljan kako bi potreba za radom iz dana u dan bila izraženija.

- Afirmirajući mlade umjetnike osvještavamo potrebu za kulturom i umjetničkim stvaralaštvom, pri tome imajući na umu da potreba za kulturom nikad nije bila izraženija. Ujedno, izložba je svojevrsno predstavljanje izvrsnosti u radu studenata UAOS-a te je samim time jedna vrsta poticaja za buduće, ali i trenutačne studente - najavljuju organizatori. N.Vek.

Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike