Mozaik
MEMORIJALNI KONCERT U VRPOLJU

Tamburaško sjećanje na Marija Bogdanovića Šlesa
Objavljeno 13. ožujka, 2018.

Treći memorijalni koncert u znak sjećanja na prerano preminulog tamburaša Marija Bogdanovića Šlesa održan je preksinoć u društvenom domu u Vrpolju, a uspomenu na prijatelja s brojnom publikom podijelila su neka od najpoznatijih imena iz svijeta tamburaške glazbe. U Vrpolju su tako zasvirali i zapjevali: Band Aid Vrpolje, Bosutski bećari, Zvona, Ravnica, Žeteoci, Sanja Hajduković, Stjepan Jeršek - Štef, Muška pjevačka skupina Vrpolje, Viktorija Kulišić Đenka, ženska pjevačka skupina Perkovci i Baće iz Tenje. Koncert su organizirali članovi Tamburaškog sastava "Žeteoci" na čelu sa Stjepanom Kneževićem i KUD "Ivan Meštrović" iz Vrpolja.

Stjepan Knežević kazao nam je kako je inicijativa za održavanje koncerta potekla od sastava s kojim je Šles svirao, TS Žeteoci. Ulaz na koncert bio je slobodan, a tko je želio mogao je ostaviti dobrovoljan prilog. - Skupljeno je oko 5000 kuna i sav prihod ide za Ligu borbe protiv raka, a svi izvođači nastupili su bez ikakvog honorara. Šles je bio iz Vrpolja, pa koncert zbog toga ovdje i organiziramo - kazao nam je Knežević. Prisutne je pozdravila predsjednica KUD-a "Ivan Meštrović" Ana Ančić, koja je zahvalila svima na odazivu.

Šles je rođen na Svitlu Mariju 1978., pa je zbog toga i dobio ime Mario, a već s 14 i pol godina snimio je svoj prvi studijski album, pjesme sa sokaka. Iako je imao ponuda za prelazak u znatno zvučnija imena iz svijeta tamburaške glazbe, ostao je vjeran svojim Žeteocima do samoga kraja. Bio je i strastveni ribič, pa je, prepričano je na koncertu, znao nakon svirki otići ravno na pecanje. Najveći ulov bio mu je som težak čak 21 kg! Šles je preminuo 2015. M.Muškić

Prikupljeno je oko 5000 kuna i sav prihod ide za Ligu borbe protiv raka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike