Sport
ŠKOLSKA OLIMPIJADA

Ono najljepše što osječka mladost može pokazati viđeno je u Zrinjevcu
Objavljeno 9. ožujka, 2018.
Nakon natjecanja po skupinama, po dvije najbolje ekipe u odbojci, košarci, rukometu i futsalu nadmetale su se za naslov prvaka grada

Školski športski savez grada Osijeka i ove je godine nastavio lijepu tradiciju te za učenike sportaše priredio “male olimpijske igre” na kojima se nadmetalo za status prvaka grada na Dravi u loptačkim sportovima - košarci, odbojci, rukometu i futsalu. Odigrano je osam finala, dodijeljeni su kompleti medalja, proglašene najbolje ekipe i pojedinci, bilo je smijeha, radosti i razočaranja, ali bio je to još jedan uspješan dan kojim se promiče - druženje i upoznavanje osječkih učenika, sport, fair-play...

Dan postao dani

Za razliku od prijašnjih godina, Školski sportski dan ove je godine podijeljen u dva dijela, u četvrtak su se u dvorani Zrinjevac nadmetali srednjoškolci, dok će učenici osnovnih škola svoju sportsku završnicu imati 27. ožujka u dvorani Jug. Zašto se Školski sportski dan pretvorio u dane, objasnila je glavna tajnica Školskog športskog saveza grada Osijeka Sanda Gašić:

- Dvorana je postala pretijesna, uveli smo novu kategoriju natjecanja, svoja finala imat će i učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, tako da ne bismo mogli sve “stisnuti” u jednom danu na jednom mjestu.

Iako su na parketu Zrinjevca bili samo srednjoškolci, ponovno je to bila prava sportsko-zabavna školska fešta na kojoj su pravo nastupa imali samo oni najbolji. Naime, nakon što su tijekom školske godine provedena gradska natjecanja po skupinama, po dvije najbolje ekipe iz svakog sporta izborile su “vizu” za veliki finale.

Nešto prije podneva prvi su na parket Zrinjevca izišli odbojkaši, a nakon što je održano i natjecanje u ženskoj i muškoj konkurenciji u košarci i rukometu, program u kasnim popodnevnim satima završile su djevojke nadmetanjem za naslov prvaka Osijeka u futsalu. Ponovno su u završnici prednjačili gimnazijalci, i to iz Primaga (Treća gimnazija), Klasičara (Isusovačka klasična gimnazija), Gymnicusa (Prva gimnazija), Victorije (Druga gimnazija), Ruđera (Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića), no u finalu su bili i Sunce, Medicinar, Ekonomac i Trgos. Netko je imao više, netko manje sreće, no svi koji su igrali u Zrinjevcu mogu biti zadovoljni, jer nije mala stvar stići do finala.

Zabavni program

Školski sportski dan odavno je prerastao u lijepu tradiciju, a i jučerašnje nadmetanje u Zrinjevcu pokazalo je kako je Osijeku potreban i važan ovakav dan. Puna dvorana, lijepo popunjene tribine, fair-play natjecanje, sreća zbog pobjede... Sve ono lijepo što osječka mladost može pokazati viđeno je jučer u Zrinjevcu.

Ono što je, također, tradicija već kultnog godišnjeg okupljanja ponajboljih osječkih učenika sportaša je zabavni program, ovaj put u stankama između utakmica svoje su umijeće i gracioznost pokazale djevojčice iz kluba za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo, zatim plesne skupine Midal, Shine i Broadway.

Ivana LIOVIĆ
Osječki sportaši dijelili medalje

Kao i prethodnih godina, nagrade najboljim sastavima i pojedincima uručivali su gosti, istaknuti osječki sportaši. Tako su njihovi mladi sugrađani, očito zaljubljeni u sport, mogli neposredno upoznati i pozdraviti nogometaše Osijeka Roberta Mudražiju i Marka Pervana, košarkaše Aljošu Šarca i Ivana Krolu, odbojkašicu Karlu Šimunec, njezine kolege po sportu Juricu Šućura i Stanka Stankovića... Svečanosti otvaranja Školskog sportskog dana nazočio je glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković u društvu Darka Dumančića, voditelja Odsjeka za šport grada Osijeka.

Možda ste propustili...

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike