Sport
ŠKOLARCI U VUKOVARU

Slavonci solidni, ali medalje uglavnom otišle na more
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Plivalište u Vukovaru dosad je ugostilo hrvatske plivačke i vaterpolske reprezentativce, a prvi je put bilo i domaćin velike završnice Državnog školskog prvenstva u plivanju.

Okupilo se u gradu heroju više od 250 plivačica i plivača iz 15 hrvatskih županija, a novi državni prvaci postale su učenice OŠ Kantrida iz Rijeke i OŠ Marina Držića iz Dubrovnika.

Rijeka i Dubrovnik

Sportski duh i odlično plivanje pokazali su osnovnoškolci-plivači koji su do Vukovara stigli nakon pobjeda na županijskim razinama. Na vukovarskom plivalištu nadmetalo se u četiri kategorije – 50 metara slobodno, leđno, prsno i delfin. Na programu su bile i dvije štafetne discipline – 4 x 50 metara mješovito i slobodno.

Konkurencija je bila vrlo jaka, a ukupne pobjednice kod djevojčica su učenice iz OŠ Kantrida Rijeka. One su iza sebe ostavile srebrne natjecateljice iz OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, ali bronca nije otišla na more. Nju su uzele kontinentalke, djevojčice iz OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec iz Čakovca. Od Slavonaca najbolje su bile plivačice iz vinkovačke OŠ “Josip Kozarac”, koje su zauzele deseto mjesto. Osječanke iz OŠ Frana Krste Frankopana bile su 11., a OŠ Dragutina Tadijanovića (Slavonski Brod) zauzela je 13. poziciju. Požežanke (OŠ Julija Kempfa) natjecanje su završile kao 15.

Kod dječaka zlatom su se okitili plivači iz dubrovačke OŠ Marina Držića, drugi su bili učenici s riječke Kantride, a treće mjesto zaslužili su osnovnoškolci Krune Krstića iz Zadra. I kod dječaka od Slavonaca su najbolji bili plivači iz Vinkovaca (OŠ “Josip Kozarac”), na šestom mjestu. OŠ Mladost iz Osijeka bila je 13., učenici OŠ Dragutina Tadijanovića (Sl. Brod) zauzeli su 14., a OŠ Julija Kempfa (Požega) 15. mjesto.

Sport i zabava

Natjecanje je organizirao Hrvatski školski sportski savez uz pomoć Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, a pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport.

Prigodnim riječima natjecanje je otvorio Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza, a prepunim tribinama vukovarskog plivališta obratili su se i Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara, i Kruno Šarić, zamjenik pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije. Svečano otvorenje uveličali su nastupi Hrvatskog akademskog kluba sinkroniziranog plivanja Mladost iz Zagreba, zbor Vukovarski golubići te Mažoretkinje grada Vukovara.

Mario KOKAJ

Proglašenjem pobjednika završeno je dvodnevno druženje učenika-plivača u Vukovaru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana