Kultura
DUTCH CLASSICAL TALENT TOUR & AWARD

Ardemus kvartet u finalu s Lovrom Merčepom
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

UTRECHT - Kao finalisti prestižnog natjecanja Dutch Classical Talent Tour & Award 2017./2018. Ardemus kvartet, u kojem je i vrsni mladi hrvatski saksofonist Lovro Merčep, predstavit će se nizozemskoj publici turnejom od 12 koncerata (od 27. veljače do 29. travnja), pod nazivom “You've been talking in your sleep”.

Ova multimedijalna produkcija, koju Ardemus kvartet (Lisa Wyss, sopran saksofon, Lovro Merčep, alt-saksofon, Jenita Veurink, tenor saksofone, Yo-yo Su, bariton-saksofon), ostvaruje u suradnji s redateljicom Annechien Koerslman, prvi je iskorak kvarteta prema teatru. Izbor repertoara, kao i vizualno dio programa, dočarava publici svijet koji svi poznajemo, ali ga doživljavamo samo podsvjesno. Slušatelj je pozvan da zaboravi na svakodnevne brige i uđe u svijet gdje logika nestaje, svijet u kojem kvartet saksofona, uz pomoć drugih medija, vodi publiku kroz carstvo snova.

Kvartet će nastupiti u svim najvažnijim koncertnim dvoranama u Nizozemskoj, uključujući Philharmonie u Haarlemu, Concertgebouw de Vereeniging u Nijmegenu, Muziekgebouw u Eindhovenu, Concertgebouw u Amsterdamu, a gostovat će i na nizozemskoj televiziji i radiju.

Finale će se održati 29. travnja u dvorani Tivoli Vredenburg u Utrechtu, gdje će se pobjednik izabrati između četvero finalista. Kvartet je nedavno snimio i seriju kratkih videa za Facebook u suradnji s Warner Music i Maestro Music u sklopu programa promocije klasične glazbe širim slojevima slušatelja. N.Vek.

Možda ste propustili...

BOŽIĆ ISPRIČAN GLAZBOM, RIJEČJU I SLIKOM

Na CD-u i kratka priča Ivane Šojat

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HNK U OSIJEKU

Sladoljev: Spremili smo iznenađenje za bis

PREDAVANJE O DOŠAŠĆU U HRVATSKOJ KNJIŽEVNOJ BAŠTINI

Bilić: Došašće je danas potrošačko i hedonističko

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HNK U OSIJEKU

Sladoljev: Spremili smo iznenađenje za bis

2

SURADNJA AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU I INSTITUTA ZA HRVATSKI JEZIK I JEZIKOSLOVLJE

U planu i strip-udžbenik iz hrvatskog za osnovnoškolce

3

12. GLAZBENE BOŽIĆNE SVEČANOSTI – GLAZ-B-OS DO 20. 12.

Šećer za kraj: natjecanje studentskih pjevačkih ansambala