Sport
CIBALIA KREĆE PUT ISTRE

Nemamo naznake odgode,
danas putujemo u Pulu
Objavljeno 1. ožujka, 2018.

Snijeg koji pada već treći dan prouzročio je velike probleme nogometašima Cibalije u obavljanju trenažnog procesa. Tereni u Vinkovcima već su danima pod snijegom, a zbog niske temperature, koja noću pada i ispod minus deset stupnjeva, onemogućile su nogometaše Mladena Bartlovića u bilo kakvom treningu na otvorenom. Zbog toga su našli rješenje u manjem terenu natkrivenom balonom i u njemu pokušavaju odraditi bar dijelom ono što su zamislili.

- Što možemo, moramo se nekako snaći i odraditi bar dio priprema za utakmicu. Ne vjerujem da je i nogometašima Istre nešto bolje, koliko sam čuo, bura je dolje dosta jaka i osjećaj hladnoće je velik. Treniranjem u “balonu” izbjegli smo mogućnost ozljeda igrača na smrznutim terenima, ali i prehlada, koje se na ovako niskim temperaturama lako dogode - pričao je sportski direktor Cibalije Vladimir Balić.

Susret koji se trebalo igrati u Vinkovcima s Rudešom otkazan je, a velika je mogućnost da se to dogodi i s predstojećom utakmicom, protiv Istre 1961. Momčad Cibalije ipak se priprema kao da će utakmica biti odigrana. Stoga bi danas po starom rasporedu trebali u prijepodnevnim satima krenuti u Pulu. Što o mogućnosti odgode misle u HNK Cibalia?

- Za sada nema nikakvih naznaka da bi se to moglo dogoditi. Mi krećemo u Pulu danas u devet sati, u Zagrebu ćemo ručati, a u Puli planiramo navečer odraditi lakši trening. Hoće li biti ikakvih promjena, vidjet ćemo. Zasada se držimo toga utvrđenog programa. Spremili smo se da odigramo utakmicu najbolje što možemo, a vjerujem da će isplaćena plaća, koju su jučer dobili, igračima biti samo poticaj više da zaigraju najbolje i da ostvare pozitivan rezultat - rekao je Balić.

U Puli, bude li utakmice, sigurno neće zaigrati Josip Barišić. On i dalje trenira s vinkovačkom momčadi, međutim nije još dobio certifikat iz Poljskog nogometnog saveza s pomoć koujega bi mogao biti registriran.

- Certifikat još nije stigao i baš smo o tome razgovarali s “tehnikom” Draženom Pernarom, koji je poslao mail, pa čekamo brzi odgovor koji bi nam omogućio registraciju i dobivanje certifikata kako bismo uspjeli registrirati Barišića - rekao je sportski direktor Cibalije.

Možda ste propustili...

NAKON RIJEKE U VATIKAN PA U PORTUGAL

Prije Eura Vatreni idu po blagoslov Svetog Oca

PROLONGIRANA ODLUKA O POBJEDNIKU I PREMIJERLIGAŠU

Brokeri uzvratili istom mjerom, u utorak majstorica na Kozali

BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta

Najčitanije iz rubrike