Sport
PREDSTAVLJAMO: GORAN MILOVIĆ

Bit će čudno igrati protiv Hajduka, ali znat ću se nositi s tim
Objavljeno 15. veljače, 2018.
Nekadašnjeg kapetana "bilih" u Slavoniju je usmjerila supruga koja je iz Tenje

Goran Milović bi sa svojim iskustvom i ugledom trebao predstavljati pravo pojačanje za tanak izbor na stoperskim pozicijama Osijeka. Vraća se u HNL nakon dvije godine.

- Pratio sam našu ligu tijekom ove dvije godine. Izabrao sam Osijek jer se priča ovdje posve promijenila u odnosu na vrijeme dok sam igrao u Hajduku. Osijek je danas klub s velikim ambicijama i na pravom putu prema uspjehu - kaže Milović, koji bi trebao biti pravo pojačanje za momčad Zorana Zekića.

Stigao je u posljednji trenutak, a objasnio je nezavidnu situaciju u kojoj se našao u Kini.

- Krenuo sam normalno u pripreme, a onda su mi prije tjedan dana rekli kako mogu potražiti novi klub. Nije baš ugodna situacija kada naprečac treba tražiti klub, pa zbog toga zahvaljujem Osijeku na pruženoj prilici. Tjelesno sam u redu jer sam prošao pripreme, nedostaje mi utakmica, ali vjerujem kako ću brzo eliminirati taj nedostatak i “pohvatati” zahtjeve koje ima trener  Zekić - kaže Milović

Bio je kapetan Hajduka, a sada će doći u situaciju da će igrati protiv splitskog kluba.

- Bit će to sigurno drugačija utakmica za mene, bit će mi pomalo čudno, ali profesionalac sam i od mene se očekuje da se znam nositi s takvim izazovima - zaključuje Milović pa dodaje:

- HNL je napredovao, dobro je za našu ligu što se četiri kluba bore za visoke pozicije. Stoga, očekujem zanimljivo proljeće kada je u pitanju raspodjela pozicija koje vode u Europu.

Milović hvali način na koji je primljen u Gradskom vrtu, a rekao je ponešto i o mogućnosti da se od ljeta posve preseli u redove bijelo-plavih.

- Često dođem u Slavoniju, zna se kako su Slavonci topli i dobri ljudi, a u svlačionici sam dočekan baš na taj način. Hoću li ostati? Pa tek sam stigao, pa je prerano govoriti o tome. Sada mi je najvažnije da se nametnem i konstanto igram, a za dalje ćemo vidjeti.

Ono što bi moglo u ljeto pomoći u odluci da se preseli u Osijek za stalno jest spoznaja kako je Goranova supruga iz Tenje, a uz njega je vezana još jedna zanimljivost. On je, naime, magistar kineziologije. Osijek čovjeka s takvom titulom valjda nikada nije imao u svojoj momčadi. Bilo je “magistara”, a to su tek bili nadimci koje su si igrači međusobno znali davati u šali. Inače, iako se do posljednjeg trenutka vjerovalo kako će se kompletirati potrebna dokumentacija za njegovu registraciju kako bi mogao konkurirati za susret protiv Rijeke, to se ipak nije dogodilo, pa će Milovićev nastup u bijelo-plavom dresu ipak morati biti odgođen za najmanje tjedan dana i susret protiv Lokomotive u Zagrebu.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike