Mozaik
NOMINACIJE ZA ZLATNE MALINE

Među najgorima su se
našli i brojni oskarovci
Objavljeno 24. siječnja, 2018.

Vezani članci

OBJAVLJENA IMENA KANDIDATA ZA OSCARE

Favorit “Oblik vode” s 13 nominacija

Avanturistički film "Transformeri: Posljednji vitez" vodi u nominacijama za Zlatnu malinu, koje su tradicionalno objavljene dan prije nominacija za Oscara, a 38. će se dodjela održati dan prije 90. dodjele zlatnih kipića. Na popisu kandidata za najgora filmska ostvarenja mnogo je dobitnika Oscara među kojima su i Jennifer Lawrence, Tom Cruise, Mel Gibson i Russell Crowe.

Favorit među najgorima je film "Transformeri: Posljednji vitez" koji je osvojio čak devet nominacija među kojima su one za najgori film i najgore glumačke uloge za izvedbe Marka Wahlberga (glavni glumac) te Anthonyja Hopkinsa i Josha Duhamela (sporedni glumci). Na drugom mjestu je film “Fifty Shades Darker” s osam nominacija, među kojima su i one za najboljeg glumca i glumicu (Dakota Johnson i Jamie Dornan). Treća po redu je “Mumija” sa sedam nominacija za Zlatnu malinu.

Među niminiranima za najgore glumce su i Tom Cruise i Russell Crowe za ”Mumiju”, ali i Mel Gibson za ulogu u komediji "Tatica se vratio 2". U videu koji je poslužio kao objava nominacija duhovito je opisan svaki kandidat za nagradu, pa je tako Johnny Depp prozvan zbog "prežvakane supijane izvedbe" u petom nastavku "Pirata s Kariba". Uz spomenute, među najgorim glumcima našao se i Zac Efron za film “Baywatch”.

Slavna Jennifer Lawrence nominirana je za film strave i užasa "Majka!". No, nije Jennifer jedina zvijezda koja se natječe u kategoriji najgore, tu je i Emma Watson za izvedbu u filmu “The Circle”. Uz njih su tu još i: Tyler Perry (“BOO! 2: A Medea Halloween”) i Katherine Heigl (“Unforgettable”). Za film “Majka!” nominiran je i Darren Aronofsky za najgoreg redatelja, a s njim i njegovi kolege: Michael Bay za “Transformers XVII: Last Knight”, James Foley za “Fifty Shades Darker”, Alex Kurtzman za “The Mummy” i Anthony Leonidis za “The Emoji Movie”.

Nagrada Zlatna malina stvorena 1980. služi kao protuteža svečanosti dodjele Oscara. Pobjednicima u kategorijama za najgora filmska ostvarenja, ako se pojave na dodjeli, predaje se trofej u obliku maline obojene u zlatnu boju na svečanosti uoči dodjele nagrada Američke akademije za filmsku umjetnost u ožujku. H/T.K.

9

nominacija dobio je film "Transformeri: Posljednji vitez"

NAJGORI FILMOVI

- Baywatch

- The Emoji Movie

- Fifty Shades Darker

- The Mummy

- Transformers XVII: The Last Knight

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike