Sport
LINO ČERVAR O DOMAGOJU DUVNJAKU

Neću donositi odluke na svoju ruku
Objavljeno 22. siječnja, 2018.

Dobra vijest. Jutros je trenirao Domagoj Duvnjak. On zasad radi pod nadzorom kondicijskog trenera Petra Kuterovca. Jučer ujutro radio je sa skupinom koja je odradila “turu“ na biciklima. Prije ručka u hotelu Westin, gdje se nalaze naši rukometaši, naletjeli smo na najboljeg rukometaša Hrvatske. Na pitanje “Kako si?”, Duvnjak nam je usput odgovorio:

- Ha, pamtim i bolje dane!

Jasno je kako bi se Duvnjak eventualno mogao naći u sastavu ako Hrvatska prođe u polufinale. Što o takvoj mogućnosti kaže Lino Červar?

- On zasad trenira prema posebnom programu. Lijepo bi bilo da Dule igra, on je važan za sve, već njegova nazočnost u blizini igrača znači jako puno, ali, na žalost, nije tako dobro i on još ne može igrati. On je najbolji rukometaš svijeta. Što mislite kako bi izgledala Francuska bez Karabatića ili Norveška bez Sagosena? Vidjeli ste što se dogodilo Makedoniji protiv Španjolske bez Lazarova. Zato hvala dečkima što su shvatili koliko je momčad najvažnija i što to pokazuju na terenu. Ono što je sigurno jest da ja ni na čemu neću inzistirati niti ću bilo što raditi na svoju ruku. Tu je liječnička služba, tu je Domagoj, koji zna najbolje kako se osjeća, a čije je zdravlje u ovom trenutku najvažnije. Vidjet ćemo sve - poručio je hrvatski izbornik Lino Červar. K.L.

Najčitanije iz rubrike