Sport
MALONOGOMETNI TURNIR U POŽEGI

CB Rubikon treći put zasjeo na tron
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

U sjajnoj atmosferi pred 1200 gledatelja u dvorani Tomislav Pirc odigrane su finalne utakmice kojima je završeno 27. izdanje Božićnog malonogometnog turnira “Požega 2017.” Crna legija i CB Samson u osmini finala odigrali su “ljepoticu” turnira, obračun za naslov između Legije i Caffe bara Rubikon nije bio tako neizvjestan, ali je zanimljiv finalni malonogometni sraz. I na kraju veliko slavlje CB Rubikon, koji je treći put, nakon 2001. i 2014. godine, postao pobjednik požeškog turnira.

Uvod u finalnu večer pripao je limačima Mladosti iz Pavlovaca koji su u finalu svog uzrasta slavili protiv vršnjaka iz Požege (2:0). Potom je krenula borba za treće mjesto i 5000 kuna kod seniora između momčadi Vallis Aurea i Očne optike Abrić. Kako se i očekivalo bila je to rovovska borba, u kojoj je glavni cilj bilo sačuvati mrežu netaknutom. Bilo je prilika s obje strane, no regularni dio završio je 0:0, pa je o osvajaču trećeg mjesta odlučivala lutrija penala. U toj lutriji uspješniji i precizniji bili su igrači Vallis Auree koji su slavili s ukupnih 4:3.

Nakon dvoboja za treće mjesto finale su odigrali juniori u kojem je Mladež HDZ-a TO Centar s uvjerljivih 3:0 bila bolja od Fitness kluba Play.

I onda veliki finale seniora. U sjajnoj atmosferi Rubikon je imao svoje navijače iz Nove Gradiške, dok su Crnu legiju došli podržati iz svih krajeva Hrvatske, od Vukovara do Dalmacije. Iako je Crna legija pokušavala i napadala, ipak je to bila večer Rubikona, koji je poveo već u četvrtoj minuti preko Kristijana Jakića. Tih 1:0 bilo je do 36. minute kada se Terzić oslobodio svoga čuvara i iskosa snažno tukao i pogodio vratnicu, a lopta se odbila do usamljenog Jakića kojem nije bilo teško ubaciti u mrežu za 2:0. Nakon drugog pogotka Crna legija je izvadila vratara, no nisu uspjeli iskoristiti igrača više na parketu, naprotiv, Rubikon je do kraja bio opasniji, a u 39. minuti Niko Jović je odapeo s nekih 12-13 metara i od vratnice pogodio za konačnih 3:0 i treću titulu Rubikona na požeškom malonogometnom turniru.

Nakon velikog slavlja “žutih” na parketu, gradonačelnik Požege Darko Puljašić podijelio je pehare najboljima. Rubikon je uzeo svoj treći pobjednički pokal, najbolji strijelac turnira je mladi Mirko Soldo (Fitness klub Play) s devet pogodaka, a za najboljeg igrača proglašen je Nikola Eller (Rubikon), dok je najbolji vratar Marko Maričević, također iz pobjedničke momčadi.

- Moram zahvaliti suigračima koji su bili na visokoj razini čitav turnir, bili smo pravi od početka do kraja i zasluženo osvojili naslov pobjednika. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine u Požegi - poručio je najbolji igrač turnira Nikola Eller. AGM Kruna

CB Rubikon             3
Crna legija                0

Strijelci 1:0 Jakić 4., 2:0 Jakić 36., 3:0 Jović 39.

CAFFE BAR RUBIKON: Maričević, Kao, Glavaš, Terzić, Ivanović, Vlaović, Eller, Kašljević, Akmačić, Jović, Jakić, Severović

CRNA LEGIJA: Vasić, Velimirović, Duje Kustura, Mislav Kustura, Jelavić, Jurjević, Gudelj Velaga, Šestić

FINALA

LIMAČI: NK Mladost Pavlovci - NK Požega 2:0

POČETNICI: NK Dinamo Vidovci - NK Mladost Pavlovci 2:0

MLAĐI PIONIRI: NK Slavonija - Škola nogometa Batrina 6:0

STARIJI PIONIRI: NK Slavonija - NK Hajduk Pakrac 4:1

KADETI: Pod prečku - Game over 5:3

JUNIORI: Mladež HDZ-a Temeljni ogranak Centar - Fitness kluba Play 3:0

VETERANI: Rampa Spin Valis - Alabama 0:2

SENIORI: Caffe bar Rubikon - Crna legija 3:0

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike