Sport
NK OSIJEK POČINJE PRIPREME

Još dvojica za Lesjakom u Italiju
Objavljeno 8. siječnja, 2018.
Glede dolazaka igrača, u Gradskm vrtu su, po običaju, “zakopčani do grla”

Nogometaši Osijeka danas od 9 sati počinju pripreme za drugi dio sezone. Na prvoj prozivci treneru Zoranu Zekiću trebaju se pojaviti svi igrači koji su iznijeli teret jesenskog dijela, a pitanje je tko dolazi od onih koji su bili na posudbama u drugim klubovima. No, sigurno je da će se na okupljanju pojaviti Tomislav Štrkalj i Zvonimir Filipović, koji su nosili dres Cibalije.

Posudbe

Sudbina igrača koji su bili na posudbi ovisi o treneru Zekiću i sportskom direktoru Alenu Petroviću, koji će procijeniti jesu li im potrebni na pripremama te za nastavak sezone ili im je bolje odmah krenuti u novoj sredini. Podsjetimo, osim Štrkalja i Filipovića (Cibalia), jesenas su na posudbi bili i Vojnović (Istra 1961), u rumunjskoj Sepsi Petrović, u Dugopolju Špoljarić, Klepač i Ždinjak, a u Šibeniku Žitnjak, Pongračić i Ćosić. Tu treba još pribrojiti i Mikulića, koji je zaključio posudbu u Šerifu te će sigurno biti na prvom okupljanju Osijeka. Izvjesno je kako će nekoliko igrača proljeće odrađivati u Italiji, u tamošnjoj Serie C, u redovima Santarcangela. Novi klub u vlasništvu predsjednika Ivana Meštrovića bit će destinacija za Zorana Lesjaka, a njemu će se vjerojatno pridružiti još bar dvojica. Koja, to još nije potvrđeno, no za očekivati je da se radi o igračima koji su jesenas imali manju minutažu, poput Matasa ili Pušića, a nije isključeno ni da jedan od vratarskog dvojca iz drugog plana (Antolović, Mikulić) proljeće provede na Apeninima. Jasno, puno će ovisiti i o mogućim novim imenima u osječkim redovima, ali tu je sportski direktor Petrović, kao i obično, “zakopčan”, pa treba biti strpljiv dok transferi, ako ih bude ove zime, budu kompletirani.

Danas i sutra osječki će nogometaši odraditi prve treninge, kao i testiranja po kojima će stručni stožer vidjeti jesu li slijedili upute. Ne samo o odrađivanju programa, koji je svaki nogometaš individualno trebao odrađivati tijekom trotjedne stanke, nego i je li se netko duže “zaigrao” oko stola tijekom blagdana, za što će sigurno biti oštro kažnjen.

Već dva dana kasnije, u srijedu, Osječani će krenuti u Veliku, gdje će provesti tjedan dana. Po povratku će u svom gradu boraviti kratko, tek tri dana, nakon čega će otputovati na glavni dio priprema u španjolsku Marbellu.

Marbella

Tamo će boraviti dva tjedna, od 20. siječnja do 3. veljače, tijekom kojih će osim napornog ritma treninga odigrati i vjerojatnih šest prijateljskih susreta. Točan raspored i imena suparnika također bi trebala biti poznati danas ili najkasnije za koji dan, kada stigne potvrda iz Španjolske, no jasno je kako će se, kao i prošle zime, raditi o jakim i kvalitetnim momčadima. Podsjetimo, lani su bijelo-plavi odmjerili snage s tri ruska kluba (Lokomotiv i Spartak Moskva, Rubin) te po jednim ukrajinskim (Dynamo Kijev), češkim (Slavia Prag) i mađarskim klubom (Puškaš akademija). “Sestrinski” klub iz Mađarske i ove će godine biti jedna od provjera, a preostali će biti neki od brojnih klubova iz Rusije, Ukrajine, Kine ili Rumunjske, koji španjolsku oazu također koriste za odrađivanje priprema.

Goran ROGULJIĆ

U srijedu nogometaši Osijeka odlaze u Veliku gdje će provesti tjedan dana

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike