Novosti
DAROVANJE UMJESTO BACANJA

Doniranje hrane bit će jednostavnije
Objavljeno 20. prosinca, 2017.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, te uz pomoć Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije, u Etnološkom centru baranjske baštine u utorak je organiziran okrugli stol o doniranju hrane. Cilj skupa bio je poticanje konstruktivne rasprave i razmjene mišljenja ključnih dionika u lancu doniranja hrane, a sve u svrhu definiranja glavnih smjernica za razvoj nacionalne politike za unapređenje sustava doniranja hrane. Predstavljeni su primjeri dobre prakse donatora u području prehrambene industrije, trgovine i posrednika u doniranju hrane, ali se govorilo i o nedostatcima koje bi trebalo ukloniti.

- Promjenama regulative učinit ćemo maksimum kako bismo olakšali donatorima i posrednicima. Iduće godine, primjerice, trebala bi zaživjeti banka hrane, a promjenom zakonskog okvira neke će se stvari unaprijediti - rekla je Jelena Đugum, pomoćnica ministra poljoprivrede.

Jedan od posrednika je Udruga prijatelja svetog Martina, koja socijalne trgovine ima u Belom Manastiru, Popovcu i Donjem Miholjcu. “Najveći je problem pravilnik koji pretpostavlja samo doniranje hrane koja je na isteku roka. Isto tako, prilično je kompliciran, posebice kada su u pitanju fizičke osobe, potencijalni donatori”, istaknuo je Igor Jakobfi, predsjednik Udruge. I.Getto

Možda ste propustili...

TREĆINA ČLANOVA KOMORE ZA DESETAK GODINA IDE U MIROVINU

Prijeti nestajanje profesije primalja, nužan novi studij

IZBORI U LIPNJU BIT ĆE ČETVRTI EUROPSKI IZBORI ZA HRVATSKU

Kandidati za EP u prosjeku imaju 50 godina, mlađih od 30 niti 10 posto

VOJNO OSPOSOBLJAVANJE U POŽEGI

Na obuku stiglo 107 ročnika

Najčitanije iz rubrike