Sport
SKUPŠTINA NK OLIMPIJA

Alen Majić vodit će Olimpiju na veliki jubilej
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Osječki Nogometni klub Olimpija na putu je povratka u pripadajuće sfere. Dojam je to nakon preskinoćnje redovite izborne skupštine kojoj je nazočilo 34 od 49 članova te brojni gosti među kojima su, u prostorijama Stolnoteniskog kluba Olimpija, bili gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić s najbližim suradnicima, predsjednik ŽNS-a osječko-baranjskog Ante Vučemilović-Šimunović st. u pratnji logistike iz NS-a Osijek, kao i mnogi bivši igrači i članovi vodstva ponosa Donjeg grada. Kako je uvodno elaborirao dugogodišnji kroničar gradskih sportskih zbivanja Dragutin Kerže, ukratko se osvrnuvši na 94-godišnju klupsku povijest, povezujući je s društvenim zbivanjima i zanimljivostima iz toga dijela Osijeka.

Potom je uslijedio radni dio sjednice koju su vodili Alen Majić te Jadranko Čutura i Ilija Pranjić. Prvoimenovani je proteklu godinu bio na čelu Olimpije kao zamjena tadašnjoj vrhuški koja je odstupila, a nakon podnesenih izvješća o radu iz toga proteklog razdoblja nije bilo dvojbe hoće li budući četverogodišnji mandat povjeriti Alenu Majiću. Dobio je jednoglasnu potporu i u zahvali obećao proslavu stote obljetnice kluba u znatno višem natjecateljskom državnom razredu od aktualnog šestog u kojem su vodeći te na dobrom putu hijerarhijski se popeti. Poslije višegodišnjeg poniranja, odnosno gotovo slobodnog pada, klub je stabiliziran na svim razinama, uključujući i pozitivnu financijsku bilancu nakon što su sva dugovanja iz proteklih godina izmirena. Novi “ljubičasti” vjetar privukao je i brojne igrače iz Donjeg grada, odnosno Osijeka, te ih sada ima ukupno 110 u šest natjecateljskih kategorija nakon što su prije godinu dana postojale samo tri sa 62 registrirana nogometaša. Tada su bila i tri trenera, ali su ubrzo potrebe narasle na sadašnjih osam.

Pozitivno se ozračje jednostavno osjetilo kao i da treba mladoj i uspješnoj upravi dati kontinuitet. Stoga je ostala u nepromijenjenom sastavu, a uz predsjednika Majića u Izvršnom odboru i nadalje će biti dopredsjednici Ante Herceg, Marko Kvesić i Ilija Pranjić, te članovi: Igor Brkić, Mario Brandić, Dario Kragujević, Ivan Miloloža, Jadranko Čutura i Domagoj Ljubičić, a još se očekuje imenovanje predstavnika roditelja. Potom je izabran i Nadzorni odbor na čijem će čelu biti Tihomir Vištica te članovi Ferdo Kraljević i Darko Pivić.

Na kraju se skupu obratio gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je nekada i sam nosio “ljubičasti” klupski dres te, obraćajući se okupljenima, nije krio zadovoljstvo učinjenim u proteklom kratkom razdoblju, što je jamstvo buduće perspektive. Nije više, dakle, upitno hoće li Olimpija doživjeti stotu, nego su misli usmjerene u znatno dalju budućnost...D.Lekšan

Kuća zaslužnih “olimpijaša”

Aktualna klupska vrhuška utemeljila je Kuću zaslužnih “olimpijaša” čiji su prvi stanovnici preksinoć već bili inaugurirani. Postumno Rudolf Hodak i Anzelmo Petrina te živuća klupska legenda Zvonko Nikšić koji se i obratio skupu. On je imao još jedan protokolarni, odnosno svečarski dio jer su izabrani uzorni nogometaši iz svih dobnih kategorija koji su dobili prigodne poklone. Pohvale i darove dobili su: Marko Stojčević, Luka Stradanović, Neo Murk, Ivan Toman, Ivan Judik, Domagoj Perić, Luka Radovanović i Luka Marić.

Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike