Sport
INTER - CIBALIA

Mogu li ponoviti Lokomotivu?
Objavljeno 8. prosinca, 2017.
Uoči gostovanja u Zaprešiću s momčadi Cibalije nije radio trener Bartolović, koji je na školovanju za UEFA-pro licencu

Kompletan radni tjedan uoči gostovanje Cibalije u Zaprešiću na treninzima vinkovačkog prvoligaša nije bilo njihovog stratega Mladena Bartolovića, već su treninge vodili njegovi pomoćnici Petar Tomić i Stjepan Kvesić. Šef struke Vinkovčana je u Zagrebu na školovanju za UEFA-pro licencu kako bi zadovolji i taj uvjet i mogao nesmetano voditi prvoligaške utakmice. Na konferenciji za medije uoči odlaska igrača Cibalije u Zaprešić s novinarima se družio pomoćni trener Cibalije Petar Tomić. Objasnio je kako je to funkcioniralo dok nije bilo glavnog trenera.

- Ovaj tjedan smo radili bez trenera Bartolovića i mogu reći da su igrači odradili sve kao i da je on bio prisutan. Igrači su doista radili odlično i nemam nikakvih zamjerki o tom pitanju. Moram im zahvaliti na ovako odrađenim treninzima. Što se tiče utakmice, nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama kao u prethodnim kolima, a isto tako i s rezultatima. Imamo malih problema s igračima, Špiro Peričić je preskočio par treninga zbog ozljede stražnje lože, koju već vuče neko vrijeme i vidjet ćemo hoće li uopće moći odigrati protiv Intera, pričao je Tomić.

Igra Cibalije protiv Intera u mnogim je utakmicama bila vrlo slična. Vinkovčani su bili bolja momčad, a vrlo često su bodovi odlazili protivniku. Slična situacija dogodila se i u prošlom njihovom srazu u Zaprešiću kada je Cibalia vodila, a na kraju sva tri boda osvojila momčad Intera, koji je slično došao do bodova i u Vinkovcima.

- Posljednji naš susret u Zaprešiću baš je bio specifičan. Mi vodimo 1:0, a domaćin nas na kraju pobijedi kontrama. Hoću reći da smo imali dominaciju, a na kraju su oni slavili. U posljednje dvije-tri utakmice smo se posložili i počeli igrati kako mislimo da bismo trebali igrati. Igrači su svjesni svoje kvalitete i sada imaju priliku poslije pobjede nad Lokomotivom nastaviti pozitivan niz. Pokazali smo u prethodnim utakmicama da znamo igrati i strpljivije i pametnije kada to treba. Mišljenja sam da je u prethodnim utakmicama bilo jako dobrih stvari u našoj igri i vjerujem da ćemo tako nastaviti i protiv Intera.

U posljednje vrijeme Cibalia na golu ima sigurnog vratara, mladog Zvonimira Šubarića, koji je u Zagrebu protiv Lokomotive bio jedan od glavnih igrača koji je svojim učinkom pridonio pobjedi Cibalije. Slična su mu očekivanja i u utakmici u Zaprešiću protiv Intera.

- Atmosfera u momčadi je odlična, a kako i ne bi bila nakon pobjede nad Lokomotivom u Zagrebu. Cijeli tjedan smo radili odlično. Nakon pobjede u Zagrebu psihološki smo puno jači, a uvjeren sam i s više samopouzdanja. Uz to smo bodovni saldo povećali, pa ćemo u Zaprešić putovati potpuno spremni za iskušenja koja nas očekuju tamo. O Interu znamo puno toga, ali smo u posljednje vrijeme pokazali da ako smo pravi da možemo igrati protiv svakoga u ligi. Pokušat ćemo protiv Intera preslikati igru koja je bila protiv Lokomotive, nametnuti se agresivnošću i ne sumnjam da će pozitivan rezultat izostati. Nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda, a osobno ne bih bio nezadovoljan ni bodom - rekao je mladi vratar Cibalije.

Antun GRGIĆ

INTER -  CIBALIA

Početak: 18 sati

Santini - Šubarić

Bosec - Karamarko

Dalić - Ikić

Komorski - Milić

Grgić - Rubić

Obeng - Muženjak

Postonjski - Plum

Andrić - Galić

Mazalović - Pervan

Rak - Kordić

Blažević - Štrkalj

Stadion: ŠRC Zaprešić

Kapacitet: 10 000

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)

Najčitanije iz rubrike