Crna kronika
TRAGEDIJA KOD SLATINE

Poginuo dan nakon što mu se rodila kći
Objavljeno 30. studenog, 2017.
Auto se nekoliko puta prevrnuo. Mladi vozač (20) umro je na putu do virovitičke bolnice

SLATINA - Dvadesetogodišnji Franjo Kiš iz Mačkovca poginuo je u teškoj prometnoj nesreći nedaleko od Slatine u utorak oko 22.30 sati. Nesreća se dogodila na šumskom dijelu ceste D34 Slatina – Voćin, između naselja Sladojevaca i Radosavaca.

Vozeći osobni automobil Peugeot slatinskih registracijskih oznaka iz Slatine u smjeru Radosavaca, nesretni vozač stotinjak metara nakon izlaska iz zavoja udesno izgubio je kontrolu nad vozilom. Automobil je potom prešao na lijevu stranu ceste i preko rubnjaka udario u uzvisinu uz lijevu stranu prometnice. Došlo je do višestrukog prevrtanja vozila, koje se prevrnuto na krov zaustavilo na cesti. Virovitičko-podravska Policijska uprava priopćila je da su vozaču nakon pružene hitne pomoći utvrđene teške ozljede od kojih je preminuo na putu do bolnice. O događaju će biti podneseno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu Virovitica.

U vrijeme našeg boravka na mjestu nesreće došla je i neutješna rodbina stradalog mladića, koja je htjela vidjeti gdje se dogodila tragedija. Od njegove duboko potresene tetke i ostalih rođaka koji su naizmjenično dolazili vidjeti mjesto nesreće, doznali smo da je mladi Franjo u ponedjeljak, dan uoči nesreće, u virovitičkom rodilištu dobio kćerku. Njegova djevojka, s kojom se planirao vjenčati u svibnju sljedeće godine, rodila je u Općoj bolnici u Virovitici pa su Franjo i njegovi budući tast i punica bili u bolnici vidjeti novorođenče. Prilikom povratka iz bolnice otišli su njihovoj kući u Donje Bazije u općini Čađavica, a u večernjim satima Franjo se vraćao kući u Mačkovac. Djetešce koje se tek rodilo bilo je uzrok neopisive radosti i svi su bili izuzetno sretni, Franjo što je postao otac, a njegovi roditelji što su dobili prvo unuče. Franjin otac Ivan danas (četvrtak) ima 57. rođendan pa je to bio razlog za dvostruko slavlje i pripreme su već bile u tijeku.

Ivan Kiš, inače hrvatski branitelj i ratni vojni invalid koji se u Domovinskom ratu iskazao u obrani, a upravo je kod njegove kuće bila prva crta obrane od srbočetničke agresije, dobro je poznat u slatinskom kraju. Ima još dva sina i jednu kćerku, ali smrt svakog djeteta nenadoknadivi je gubitak. Kišova tragedija jednako je pogodila rodbinu i sve njegove prijatelje i znance.

Petar ŽARKOVIĆ

koban zavoj

NESREĆA SE DOGODILA NA POVRATKU KUĆI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike