Sport
ANTE ANIĆ ISKLJUČENI VRATAR DARDE:

“Navijač” mi je psovao
majku i napao brata
Objavljeno 22. studenog, 2017.

Nakon incidenta na utakmici Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranji između Borca Bobote i Darde, tijekom koje je vratar Darde Ante Anić zaradio isključenje, zbog, kako je naveo delegat utakmice u zapisniku “napuštanja terena i udaranja navijača”, jučer nam se u redakciju javio sam vratar Darde. On je dopisom želio objasniti cijeli slučaj iz svoga kuta. Sve je, naime, kako sam opisuje, zakuhao jedan domaći navijač.

- U 64. minuti pri rezultatu 5:3 za domaćina obranio sam jedanaesterac, a do tada meni nepoznat gospodin došao je iza moga gola i počeo me vrijeđati i vikati “golmane, je... ti majku”. Psovku je ponovio nekoliko puta. Prvo sam ga zamolio da prestane dobacivati i vrijeđati, na što se on oglušio. Pogrdne riječi čuo je moj otac i mlađi brat, koji su do tada mirno promatrali utakmicu. Moj ga je brat također zamolio da prestane s vrijeđanjem i dobacivanjem, nakon čega je i njemu uputio psovku i potom krenuo prema njemu. U tim trenucima, koliko sam vidio, nitko od službenih osoba zaduženih za osiguranje nije reagirao. Mog brata je tada taj gospodin odgurnuo i nastala je gužva. Kada sam vidio da su mi oca i brata okružili navijači, preskočio sam ogradu i odgurnuo toga gospodina. Napominjem - odgurnuo, ali ne i udario. Nakon povratka na teren sudac mi je opravdano pokazao crveni karton, a ja sam mirno napustio teren - prepričavao je Anić događaj, a, kako sam tvrdi, nakon povratka s “tuširanja” vidio je i policiju, koja je obavila očevid.

- Moram napomenuti kako mi je ovo prvi slučaj u kojem sam ovako postupio u svojoj karijeri, a branio sam u različitim klubovima u Osječko-baranjskoj županiji i za reprezentaciju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera - rekao nam je student pete godine ETF-a u Osijeku, koji je svoje očitovanje poslao i Županijskom nogometnom savezu. K.L.

Najčitanije iz rubrike