Sport
PRVI SUSRET 3. KOLA KUPA EHF-A

U NEXE-u već mjesec dana misle samo na Esbjerg
Objavljeno 18. studenog, 2017.

Od četvrtka prijepodne rukometaši NEXE-a nalaze se u Danskoj, gdje će danas u gradu Esbjergu protiv momčadi Ribe Esbjerga odigrati prvi susret 3. kola Kupa EHF-a. Prema Danskoj su “gromovi” krenuli još dok je većina Našičana spavala (u 1.30 u noći). Prvo na tuzlanski aerodrom, potom avionomdo Billunda, odakle ih je čekala jednosatna vožnja do Esbjerga, gdje će danas pokušati ostvariti što kvalitetniji rezultat za uzvrat za tjedan dana u Našicama.

Domaćin ne stoji najbolje u domaćem prvenstvu. Trenutno je 12. od 14 momčadi. U 11 odigranih utakmica upisali su dvije pobjede, dva remija i sedam poraza. Iz informacija koje su Našičani prikupili, to je rezultat “tanke klupe”. Imali su velik broj ozlijeđenih igrača. No trojica im se danas vraćaju. Kao što će trener NEXE-a Hrvoje Horvat moći računati na povratnike Lebana, Gadžu, Zrnića i Lelića.

Velik izazov to će posebno biti igračima koji su stigli ovog ljeta u NEXE. Dvojicu čeka prava jurnjava po terenu. Desno krilo Marka Buvinića i lijevo krilo Marina Jelinića. Obojica vjeruju kako je suparnik prolazan.

- Mi smo si za cilj postavili ulazak u skupinu EHF Kupa. Spremamo se za njih, oni su nam stalno tu negdje u podsvijesti, razmišljamo o njima praktično još od ždrijeba. Trener nam najčešće govori, a slažem se s njim, najviše ovisimo sami o sebi. Ako budemo pravi, mislim da možemo napraviti pozitivan rezultat. Znamo da imaju nekoliko bivših reprezentativaca, da igraju čvrstu obranu i brzi rukomet, što je tipično za Skandinavce. S druge strane se dosta otvaraju, bit će prostora, gdje trebamo tražiti svoju priliku. Budemo li koncentrirani i disciplinirani možemo napraviti veliku stvar - rekao je Buvinić.

Slično razmišlja i Marin Jelinić. I od njega se puno toga dobroga očekuje.

- Dugo smo se pripremali za ovu utakmicu, osjećamo što znači EHF Kup i koliko bi nam svima značilo igranje u skupini. Koncentrirani smo samo na tu utakmicu, shvaćamo da i Ribe ima za cilj prolazak skupine. Dosta smo ih gledali, imaju dobrih igrača, npr. slovenskog internacionalca Zvižeja, tako da trenutna pozicija u njihovu prvenstvu nije realna. Mi ćemo se boriti i pokazati da želimo pobjedu više od njih. Znamo kakav je to plus za nas, za dosta mladih igrača, koji su željni afirmacije i, naravno, uspjeha – rekao je Jelinić uoči današnjeg susreta, koji počinje u 14 sati, a koji će suditi Athanasios Chaskis i Dimitrios Tsakonas iz Grčke.

Srećko SOBODIĆ
Najčitanije iz rubrike