Sport
UOČI SLAVONSKOG DERBIJA: HNK CIBALIA

Premijera Vladimira Balića u
novoj ulozi protiv bivšeg kluba
Objavljeno 17. studenog, 2017.
Otkad je Balić došao na mjesto sportskog direktora, u stožer je uvršten i videoanalitičar

Vezani članci

UOČI SLAVONSKOG DERBIJA: NK OSIJEK

Pobijedili su PSV, a mogu li sada svladati Cibaliju?

Prije gotovo dva tjedna u Cibaliji je na mjesto sportskog direktora imenovan Vladimir Balić. Predstavljanje široj javnosti je odradio, a “debi” u novoj ulozi, bar kada je riječ o službenim prvenstvenim utakmicama seniorske momčadi Cibalije, imat će u subotu u Gradskom vrtu u susretu svoja dva bivša kluba. Balić je, naime, bio vratar Cibalije, ali i njihova ljutog protivnika Osijeka, na čijim je vratima bio u sezoni 2000./2001., koju i danas navijači kluba iz Gradskog vrta pamte kao jednu od najsvjetljijih u povijesti. Balić je, naime, bio standardni vratar momčadi koja je igrala 3. kolo Kupa UEFA, malo je nedostajalo za prolazak dalje i prezimljavanje u Europi. Ostat će zapamćena iz toga vremena i njegova obrana jedanaesterca Dejanu Savičeviću u uzvratnom susretu 2. kola Kupa UEFA između Rapida i Osijeka.

Uoči predstojećeg slavonskog derbija pretpostavljamo kako će kod Balića posebno raditi emocije.

- Postoje emocije, ipak je ovo slavonski derbi i sudar dvaju klubova za koje sam igrao. Postoje dvije stvari koje će obilježiti ovaj derbi. Prva je što igramo utakmicu u kojoj sam u ulozi sportskog direktora, a druga je što sam sudjelovao u momčadi Osijeka kada su bilježeni najbolji uspjesi kluba. Naravno, danas me zanima samo Cibalia pa se pokušavamo pripremiti kako bismo odigrali utakmicu najbolje i kako bismo ostvarili rezultat koji nas zadovoljava - počeo je novi sportski direktor Cibalije.

Slavonski derbi igra se u Osijeku i bit će to drugi ovosezonski dvoboj tih dvaju kluba. U posljednje vrijeme, mogli bismo reći i posljednjih nekoliko godina, suradnja klubova podignuta je na višu razinu i odvija se na obostrano zadovoljstvo. Naravno, prijateljsko raspoloženje vladat će samo među klupskim čelnicima. Među igračima, a posebno navijačima, želja za svladavanje suparnika je iznimna. Podsjetimo, ove sezone u sedmom kolu Cibalia je svladala Osijek u Vinkovcima i donedavno bila jedina momčad u ligi kojoj je to uspjelo.

- Ta je utakmica pokazala da Cibalia može pobijediti Osijek, poseban je to naboj kod igrača, kada igraju ta dva kluba međusobno. S puno optimizma idemo u Osijek i idemo pokušati iznenaditi. Analizirali smo sve mane i vrline Osijeka, vrline ćemo pokušati anulirati, a mane iskoristiti. U kadru će biti svi igrači koji nisu ozlijeđeni, a najviše nam je žao što nam neće biti u momčadi napadač Štrkalj, koji se ozlijedio i neko će vrijeme morati iskoristiti za oporavak.

Kada smo posljednji put razgovarali, sportski direktor Vladimir Balić rekao je kako će pojačati rad prve momčadi i da će u nju biti uključen još jedan trener iz omladinske škole.

- Jest, od onog dana kada smo razgovarali uključen je Stjepan Kvesić, koji radi u seniorskoj momčadi. Osim njega uključili smo u rad i videoanalitičara, koji pomaže u analizama utakmica, odnosno koji nam je omogućio da se koristimo platformama za analizu protivnika kojima se koriste i puno veći klubovi od nas. Pokušava rad sa seniorskom momčadi podići na viši nivo, a nadam se da ćemo u tome uspjeti - zaključio je sportski direktor Cibalije.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike