Sport
NK OSIJEK II

Raspucali se u pravom trenutku
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Trener nogometaša Osijeka II Dino Skender do prošlog je kola često gubio živce zbog loše realizacije svoje momčadi. Bijelo-plavi bili su jedna od najneefikasnijih momčadi trećeligaškog istoka što ju je koštalo gubljenja vodeće pozicije koju su bili dohvatili u jednom trenutku. No, protiv Međimurja konačno se "odčepilo". Pukla je petarda, u pravi trenutak, rekli bismo, jer osječku momčad u nedjelju očekuje derbi protiv BSK-a u Bijelom Brdu.

- Konačno smo odigrali jednu efikasnu utakmicu. U njoj se najbolje vidjelo koliko nam nedostaje jedan napadač poput Mirka Marića kojeg smo za susret od Međimurja dobili iz prve momčadi. Kraj njega su i naši mladi igrači izgledali daleko bolje. Od velike pomoći su nam bila i druga dvojica Andrej Šimunec i Andrej Lukić koje nam je ustupio trener Zoran Zekić. Međimurje je po individualnoj kvaliteti u napadu možda i najjača momčad naše lige, pa mi je drago što nam se otvorilo baš protiv njih. Bilo je i vrijeme da nam krene. Uvijek stvorimo dovoljno prilika za pogodak, ali realizacija nas je baš mučila. Taj nam je susret određivao daljnju sudbinu. Pobjeda nas je ostavila pri vrhu, a poraz bi nas bacio u prosječnost sredine tablice - kaže Dino Skender, trener Osijeka II.

Uoči odlaska u Bijelo Brdo, Skender će imati uobičajno neuobičajnu situaciju. Naime, nakon dugo vremena na raspolaganju će imati baš sve svoje snage, ali to mu neće olakšati pripremu za utakmicu jer su do danas bile rasute na sve strane.

- Ivić i Lišnić dobili su dan-dva odmora nakon povratka iz reprezentacije, Ilić, Žaper i Mišković su u procesu treninga s prvom momčadi, pa će nam se priključiti naknadno, a nije isključeno da nam opet dođe neki igrač iz prvog sastava. Istina, nakon dugo vremena nemamo suspendiranih ni ozlijeđenih igrača, ali svejedno neću moći pripremiti utakmicu na željeni način - objašnjava Skender.

Za momčadi poput BSK-a priprema je vrlo značajna stvar. Bjelobrđani su vodeća momčad lige, a uz to su vrlo organizirani i čvrsti.

- Čeka nas izazovna utakmica protiv lidera, no ne mislimo ustuknuti. Idemo se boriti, odigrati hrabro kako smo to napravili u Slavonskom Brodu ili Pleternici pa što bude. BSK je blagi favorit, ali to ništa neće značiti u tih 90 minuta. Naš je cilj zadržati korak s vodećima do zime, a onda ćemo vidjeti u kojem ćemo smjeru krenuti dalje - zaključio je Skender. D. Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike