Novosti
PRIJETILO MU IZBACIVANJE ZBOG NEPLAĆANJA ČLANARINE?

Bauk platio dio Milanovićevog duga SDP-u
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Nakon što je Novi list objavio kako bi bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao biti izbrisan iz stranačkog članstva zbog neplaćanja članarine za 21 mjesec u pomoć je priskočio zastupnik Arsen Bauk uplativši dio Milanovićevog duga. Novi list, naime, piše kako se u zagrebačkom SDP-u provodi kampanja masovnog brisanja članova koji duže od godinu dana nisu uplaćivali članarinu. Bauk je uplatio 200 kuna Milanovićevog duga tako da on sada ne može biti izbačen jer duguje članarinu za manje od godinu dana.

- S obzirom da sam ja predsjednik Kluba, moram voditi računa o zastupnicima, a Milanović je samo zamrznuo mandat. Nekad je on znao zbijati šale o mojoj bračkoj štedljivosti, sada sam mu se, eto, odužio, rekao je Bauk Novom listu.

Navode o mogućem izbacivanju Milanovića iz stranke komentirala je Aleksandra Kolarić, poznata po žestokim kritikama bivšeg stranačkog predsjednika, stavši u njegovu obranu. “Tko ne zna motivirati, zna izbacivati. Selektivno. Motivirani članovi aktivno sudjeluju u radu stranke i rado članarinom potiču stranačke aktivnosti, a izbacivanje uoči izbora, kao što je ovo što se sada događa u zagrebačkom SDP-u, samo dodatno demotivira članstvo i simpatizere, koji se već ionako osipaju”, napisala je Kolarić na svom profilu na Facebooku. “Pozivam sadašnje vodstvo zagrebačke organizacije da zaustavi ove selektivne procese izbacivanja, kako bi unutarstranački izbori koji su pred nama bili istinski demokratski, pravični i s jednakim šansama za sve”, napisala je.

V.d. predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Saša Molan demantirao je napise da Milanoviću prijeti izbacivanje iz stranke nazvavši ih neistinama, konstrukcijama i spinovima. D.Pav.

Možda ste propustili...

NOVA PRAVILA O RADU PREKO DIGITALNIH PLATFORMI

Nema više lažne samozaposlenosti