Novosti
NACIONALNI PROGRAM

Znanstvenicama stipendija 5000 €
Objavljeno 15. studenog, 2017.

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture dvanaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti”, na kojem će nagraditi četiri mlade hrvatske znanstvenice za njihov izvanredni doprinos znanosti stipendijom od 5000 eura (u kunskoj protuvrijednosti). Stipendije su svojevrsna nagrada za postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja mladih hrvatskih znanstvenica, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo i inspiriralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

Na natječaj se mogu prijaviti isključivo polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, koje svoj istraživački rad obavljaju u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske i u završnoj su fazi izrade doktorske disertacije. Kandidatkinje moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Hrvatskoj, a ne smiju biti starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja. Uvjet je i da se do sada nisu prijavljivale za ovaj program stipendiranja.

O dobitnicama odlučuje izborno povjerenstvo, koje čine vodeći hrvatski znanstvenici, na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 8. prosinca 2017., a svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture www.min-kulture.hr.J.P.