Novosti
SABOR HNS-A 17. PROSINCA, PRIHVAĆENA KANDIDATURA BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Vrdoljak: Na izbore planiramo samostalno
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Sabor HNS-a održat će se 17. prosinca, odlučio je u subotu Središnji odbor stranke koji je prihvatio i prijedlog Predsjedništva da se u najuži tim kandidiraju - za predsjednika stranke, bivši predsjednik Ivan Vrdoljak, a za zamjenika sadašnji v.d. predsjednika Predrag Štromar te za potpredsjednike regionalna tajnica Sjeverozapadnog hrvatskog saveza i saborska zastupnica Marija Puh i predsjednik šibensko-kninske organizacije i načelnik Pirovca Ivan Gulam.

Kandidat za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak pojasnio je da je ostavku na tu dužnost dao iz emotivnih razloga, iako tome ne bi smjelo biti mjesta u politici, i da mu tada nije bilo lako zbog preglasavanja i razilaženja s ljudima s kojima je gradio stranku, no to je bila jedina racionalna odluka za Hrvatsku. “Nisam se toga (osjećaja) mogao riješiti, iako sam više od 20 godina u politici, i nakon nekoliko mjeseci i niza razgovora s prijateljima i stranačkim kolegama da bismo u suprotnom bili 12. strana u oporbi u društvu s Ivanom Pernarom (Živi zid), Nikolom Grmojom (Most), Davorom Bernardićem i Gordanom Marasom iz SDP-a i tražiti pobjedu na izborima i gdje ne znaš želiš li pobijediti s takvom ekipom - a mi znamo da ne želimo - i voditi zemlju. I ako si otvorio novu perspektivu, onda je tvoj posao da dovedeš HNS u novu perspektivu modernih europskih stranaka, a ne nama objašnjavati što bismo trebali raditi”, rekao je Vrdoljak. Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako ne namjerava ulaziti u Vladu i ocijenio je da su potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak “fenomenalni ministri” i da rade s manjim teretom nego što bi on ikada radio. Najavio je da će njegov fokus biti organizacija stranke. Upitan idu li s HDZ-om na iduće parlamentarne izbore, Vrdoljak je rekao kako HNS planira samostalan izlazak na izbore.

Član Predsjedništva HNS-a i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić odbacio je tvrdnje novinara o nevjerodostojnosti te stranke te je istaknuo kako je nakon saborske rasprave u petak još više uvjeren da je HNS ispravno postupio kada je ušao u koaliciju s HDZ-om. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike