Osijek
STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA - PRVA HTEC ŠKOLA U HRVATSKOJ

Adrić: Naši će učenici biti još
bolje pripremljeni za tržište rada
Objavljeno 26. listopada, 2017.

- S ovim tehnološkim centrom naši učenici dobivaju višu razinu obrazovanja i bit će još bolje pripremljeni za tržište rada - rekao je Ivan Adrić, ravnatelj Strojarske tehničke škole Osijek pri otvaranju prvog HTEC centra u Hrvatskoj (Haas tehnološki centar) upravo u toj školi.

Naime, američka tvrtka Haas preko HTEC centara daje podršku tehničkim školama diljem Europe u obrazovanju iz područja CNC tehnologije. Školama se daje potpora u nabavi strojeva, nastavnim materijalima, a nastavnicima i učenicima omogućava se učenje preko međunarodne razmjene. Škola je u posljednje tri godine preko Haas fundacije već povukla ukupno 45.000 američkih dolara namijenjenih za poticanje učenika na programe vezane uz CNC tehnologiju i obrazovanje, a u suradnji s Osječko-baranjskom županijom nabavila i dva CNC stroja ukupne vrijednosti od 600.000 kuna - CNC glodalicu i CNC tokarilicu.

- Nabavom ovih strojeva znatno su poboljšane mogućnosti realizacije praktične nastave za učenike. Pružena im je mogućnost učenja na suvremenim industrijskim strojevima, tako da će nakon završetka obrazovanja biti osposobljeni uključiti se u proizvodnju – poručio je Adrić. J. Pejaković

Možda ste propustili...