Sport
JUNACI RUJEVICE

“MR. DERBY” I “ZONA BOČKAJ”
Dokazali smo kako vrijedimo borbe za vrh
Objavljeno 23. listopada, 2017.

Vezani članci

KRALJEVI DERBIJA

Maksimir i Rujevica ne mogu biti slučajnost

Osijek je skinuo prokletstvo Kvarnera i Rujevice - na krilima ovoljetnih pojačanja stigao je do prve pobjede u Rijeci nakon sedam godina i prve pobjede uopće na novom riječkom stadionu. Pogotcima Erosa Grezde i Petra Bočkaja bijelo-plavi su preokrenuli minimalan rezultatski zaostatak i nastavili svoj niz odličnih rezultata u derbijima ove sezone.

Eros Grezda je pogotkom na Rujevici postao Osijekov “Mr. Derby”, jer je nakon pogodaka koje je zabio Hajduku i Dinamu kolekciji dodao ovaj protiv Rijeke.

- Odigrali smo jako dobru utakmicu u vrlo teškim uvjetima. Rijeka je kod kuće teško pobjediva, a mi smo to uspjeli nakon što smo imali rezultatski zaostatak. To dovoljno govori kako nismo ni jednog trenutka gubili nadu u pozitivan ishod. Ispada kako mi Rijeka leži, jer ovo mi je treća pobjeda protiv nje u nizu (dvije s Osijekom i jedna s Lokomotivom, nap.a.). Sad je najvažnije da u istom ritmu i stilu zaigramo i u susretima koji nemaju epitet derbija - kaže Eros Grezda.

Nakon dugo vremena opet se javila i ubojita ljevica Petra Bočkaja. Pogodio je iz slobodnjaka s više od 20 metara za veliku pobjedu i tri boda koja su Osječane vratila u borbu za sam vrh tablice.

- Drago mi je što smo uspjeli srušiti prvaka na njegovu terenu, a posebno sam sretan što je baš moj pogodak odlučio o pobjedniku. Dižemo se u posljednje vrijeme iz susreta u susret, a ova pobjeda nad Rijekom dokaz je kako naše najave da ćemo se boriti za sam vrh nisu šuplja priča. Bilo je onih koji nisu vjerovali da smo sposobni za to, ali tri boda s Rujevice najbolji su dokaz naše kvalitete - rekao je Petar Bočkaj, strijelac pobjedonosnog pogotka na Rujevici. D.Keler

Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike